BUSINESS LIDERI ODRŽIVOG RAZVOJA
Vrijedno priznanje za mostarski Nobel
Manager BiH 05 srpnja, 2023

Nobel Corporation je već drugi put finalista izbora za Nagradu Business lideri održivog razvoja, koju dodjeljuje UNDP uz partnerstvo sa VTK BIH, kroz projekat ZAMISLI 2030 koji je financiran od strane Kraljevine Švedske. Ova nagrada nije došla slučajno i predstavlja nastavak niza priznanja za naš rad. 

 

Nobelovi odlični poslovni rezultati postignuti su kontinuiranim edukacijama, operativnom izvrsnošću i inovacijama i visoko energetski efikasnim proizvodima. Osim standardnih programa, u posljednje dvije godine javnosti smo predstavili i implementirali nekoliko novih projekata, a uz njihovo predstavljanje podsjećamo i na neke ranije.

 

Sa svečanosti dodjele nagrada

• Kroz naš novi projekt, Ecofriend štednu revoluciju dokazali smo koliko novca svi skupa sa državom doslovce bacamo u vodu zbog neodgovornog korištenja dragocjenih resursa. Radi se o desetinama miliona maraka u samo jednoj godini. A posebno smo ponosni jer to radimo bez bilo čije podrške. Svaka promjena polazi od nas samih, i ako želite i vi nešto promijeniti molimo vas da pogledate stranicu h2o.ba, po mogućnosti na ekranu većem od mobitela. Ecofriend je vlastiti Nobelov brend, jedinstven u regiji. Ovi proizvodi direktno omogućuju uštedu vode, energije i smanjenje štetne emisije C02 pri svakodnevnom korištenju sanitarne vode. Uštede resursa su od 30 – 70 %. Obavezna oprema u svakom hotelu, kampu, motelu, staračkom domu, vrtiću, školi ali i svakom domaćinstvu. Povrat investicije za par mjeseci.

 

Ecofriend revolucija

• Apartmanski smještaj Five Rivers koji se nalazi u samom srcu Mostara je prvi Eco Friend objekt u BiH. Opremljen je vrhunskim rješenjima za uštedu vode i energije, filtriranje vode, sredstvima za higijenu na ekološkoj bazi i kantama za odvojeni otpad. Osim ekoloških ispunjava i Bike friendly standard. A sve to kroz priču o pet hercegovačkih rijeka koje prolaze ili okružuju Mostar. Neretva, Radobolja, Buna, Bunica i Trebižat imena su apartmana u srcu Mostara  koji nijednog gosta ne ostavljaju ravnodušnim.

• Putem sestrinske kompanije Ecofriend ove godine otvorili smo prvi butik filtera za vodu u Republici Hrvatskoj. Naši klijenti u susjednoj državi su između ostalog veliki hotelski lanci kojima je imperativ smanjenje ugljičnog otiska.

 

Ecofriend butik Filtera za vodu u Republici Hrvatskoj 

ACS TORNADO je nova i revolucionarna ekološka tehnologija čišćenja. Koristi se za uklanjanje grafita sa svih mogućih površina, restauraciju kulturnih spomenika, opožarenih prostorija, kao i za skidanje nečistoća sa svih drugih materijala; kamena, drveta, metala, plastike, keramike. I sve to BEZ vode, BEZ kemikalija, BEZ  visokog tlaka, BEZ  zaštite na radu, BEZ obuke za rad, BEZ specijalnih odijela i vozila, BEZ zaštite za slučajne prolaznike. Osim čišćenja može gravirati bilo koju sliku na svaku površinu. Nobel je ovlašteni zastupnik za regiju od 8 država, a kroz ovaj program surađujemo sa općinama, komunalnim poduzećima i kompanijama koje se bave održavanjem, čišćenjem ili stanoupravljanjem.

 


• Sistemi za filtriranje i tretiranje vode su prisutni u više tisuća domova i  pravnih lica iz svih oblasti industrije, ugostiteljstva, medicine… Tehnologije koje Nobel primjenjuje na tržištu BiH služe za očuvanje zdravlja korisnika, uštedu resursa, zaštitu procesa proizvodnje, objekata, instalacija i strojeva koje su u dodiru sa vodom. Sve aktivnosti koje Nobel poduzima od osnivanja kompanije su orijentirane na osiguranje kvalitetne pitke ili tehnološke vode, zaštitu okoliša i općenito ekologiju.

 

• Atlantic radijatori imaju ekološke pasoše, ne isušuju zrak i najmanji su potrošači u svojoj branši. U konkurenciji 60+ različitih brendova konvektora u BiH punih 27 godina Atlantic je lider sa većinskim udjelom na tržištu, cijelo vrijeme sa Nobelom kao certificiranim partnerom i uvoznikom.

 

• Patentirana i u Europi jedinstvena Steatite tehnologija koja se primjenjuje u Atlantic bojlerima spriječava sakupljanje kamenca na grijaču, smanjuje potrošnju energije, ima veću učinkovitost uz manji broj kvarova i doprinosi dužem roku trajanja. Prvi pametni bojleri na tržištu Europe.

• Više puta smo sa zavodima za javno zdravstvo organizirali projekte povodom Svjetskog dana voda. Projekti su bili orijentirani na vrtiće i škole kako bi se kod najmlađih počela njegovati kultura zaštite okoliša, kroz likovne i literarne radove na temu vode, planete, zaštite okoliša.

• Sudjelovali smo u izdavanju sveučilišnog udžbenika "Uvod u okolišno održivi razvoj" koju je izdalo mostarsko sveučilište, a napisali je eminentni domaći stručnjaci iz ove oblasti.

 

• Ugradili smo vrhunske sisteme za filtriranje bez naknade na više od stotinu adresa socijalno ugroženih privatnih i pravnih lica koja su imala potrebu za čistom vodom, kao i preuzeli doživotnu skrb o održavanju i servisu.

• Gradu Mostaru smo za svoj rođendan poklonili restauraciju spomenika Nobelovcima u centru grada, sa ACS tehnologijom, gdje je skupa sa nama volontiralo preko 1.000 građana.

 

• Nobel je 20 godina prisutan na svim važnijim sajmovima u BiH, i redovito su teme prezentacija onečišćenja vode i okoliša, smanjenja potrošnje energije i CO2, kao i rješenja za te probleme. Kroz dvije decenije nebrojeno mnogo puta, organizacijom ili prisustvima na stručnim i direktnim prezentacijama, seminarima, okruglim stolovima, edukativnim akcijama, suradnjom sa zavodima za zdravstvo, školama, bolnicama i medijima doprinijeli smo podizanju opće ekološke svijesti na viši nivo. 

 

• I na kraju, sve naše aktivnosti, ali i aktivnosti šire poslovne zajednice predstavljamo kroz poslovni portal Manager.ba, čija poslovna politika ne dozvoljava objavu loših vijesti, vijesti iz politike i crne kronike. Objavljujemo samo pozitivne vijesti s fokusom na ekonomiju i ekologiju. Od ove godine naš Manager.ba je i službeni medijski partner Hrvatskog poslovnog kluba u BiH, čije su članice ugledne hrvatske i bosanskohercegovačke kompanije.

 

Poštujući visok stupanj profesionalnosti i etičnosti, uvažavajući svoje poslovne partnere, kupce, korisnike  i posebno naše djelatnike, vodeći računa o širim društvenim interesima trudimo se da predstavljamo snažan oslonac unapređenju zaštite životne sredine i boljem kvalitetu života. Naša misija, cilj i vizija su "Nastojati svaki dan biti bolji nego jučer!" koja nam je izvrstan pokretač i motivator, a koji su prihvatili i provode svi djelatnici kompanije Nobel i sestrinskih tvrtki. 

 

Ova nagrada je od posebnog značaja jer bez obzira na djelatnost, veličinu i oblik vlasništva osigurava uvjete da se male i srednje kompanije takmiče s onima iz velikog biznisa. Zahvaljujemo se žiriju i organizatorima u ime uprave i djelatnika Nobel Corporation Mostar.


PR / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti