Korporativna sigurnost

BUSINESS INTELIGENCE: Odnos poslovne strategije i korporativne sigurnosti

Današnje poslovanje u svijetu, a osobito u zemljama tranzicije kakva je Bosna i Hercegovina, ali i zemlje zapadnog Balkana odvija se u promjenjivim i nestabilnim okolnostima. Upravo takve okolnosti zahtjevaju od TOP menadžera formuliranje i implementaciju strategije preduzeća koja se mora prilagoditi poslovnom ambijentu.

 

Hrvatski

IMATE PROBLEM(E) U FIRMI? Priprema za obavljanje sigurnosnog intervjua i primjeri iz stvarnog života

Sigurnosni intervju u pravilu otpočinje najčešće kada se unutar poduzeća jave određeni problemi. Rijetko kad, ali u praksi je zabilježeno da uprave poduzeća i ravnatelji angažiraju stručno lice za intervjue prilikom upošljavanja. Ovakva preventivna taktika kasnije može biti od ključnog značaja. Kao i svaka druga radnja iz oblasti sigurnosti tako i sigurnosni intervju ima nekoliko faza.

 

PROČITAJTE VIŠE: Mislite li da je vaša kompanija sigurna?

Hrvatski

Mislite li da je vaša kompanija sigurna?

Mislite li da je Covid – 19 bolest drugih? Vama se ne može dogoditi? Ako ste se dozirali vitaminom C i D, izlagali suncu, fizički ste aktivni, smanjili ste pušenje i ne pijete puno, vjerojatno su manje šanse da dobijete Covid. Pa i ako je dobijete, lakše vam je jer mislite: „Stvarno sam mnogo toga poduzeo, ali ipak nije bilo dovoljno, trebao sam se možda i cijepiti (ne izražava nužno mišljenje autora), ili ćete samo razmišljati: “Ma meni se to ne može dogoditi, nisam se zakašljao 25 godina“.

 

Hrvatski