Karijera

DARIO ĆULIBRK: Precizan i bez greške - BID menadžer za primjer

Kad je upisivao Pravni fakultet, BID menadžer mu nije bio ni na kraj pameti. Nakon osam godina iskustva na toj poziciji koja, osim što komplikovano zvuči, ni u praksi nije ništa jednostavnija, Dario Ćulibrk, BID menadžer u kompaniji Prointer ITSS, siguran je da je napravio pravi izbor.

 

PROČITAJTE VIŠE: SANJA SAVIĆ: Preciznost do perfekcije, za IT nabavku bez greške

 

Hrvatski

SANJA SAVIĆ: Preciznost do perfekcije, za IT nabavku bez greške

Hrvatski

ALEKSANDAR STJEPANOVIĆ: Lider tima koji rješava IT probleme

Tehnika i elektronika omiljene su porodične „zanimacije“ uz koje je odrastao, pa je bilo sasvim logično da postane inženjer elektrotehnike. Još kao dijete sam time želio da se bavim, kaže Aleksandar Stjepanović, rukovodilac Sektora za tehničku podršku u kompaniji Prointer ITSS, a baš u tom sektoru po čitav dan imate čime da se bavite. 

 

Točnije, tu po čitav dan zvone telefoni i stižu mejlovi, jer Aleksandar i njegov tim održavaju računarsku opremu. Bio problem mali ili veliki, zna se kome će najprije biti prijavljen.

Hrvatski

ALEKSANDRA VUJADINOVIĆ: Upornost i znanje stvaraju rezultat

Pokazali smo da su CRM rješenja od velike koristi za svaku kompaniju koja želi da unaprijedi odnos sa klijentima“, objašnjava Aleksandra. 

 

Kad je došla u kompaniju Prointer ITSS, Aleksandra Vujadinović bila je treći član Sektora za aplikacije i aplikativnu podršku, a danas taj sektor broji više od 40 zaposlenih. Eto, to je najbolji pokazatelj koliko smo napredovali i rasli, a uporedo sa svojom službom rasla sam i ja, kaže inženjerka elektrotehnike iza koje već stoji nekoliko važnih projekata.   

Hrvatski

SRĐAN VUČIĆ: IT „karta“ za uspjeh - Od radioamatera do inženjera

Zamislite kartu u digitalnom obliku po kojoj možete da se krećete ili da je sitilizujete i u nju unosite podatke. Tako Srđan Vučić, šarajući rukama po vazduhu, pokušava da objasni šta u stvari znači GIS developer, naročito onima koji se u te IT poslove baš i ne razumiju.

 

PROČITAJTE VIŠE. VLADO ČIČIĆ: IT ga je osvojio - Radim i učim da postanem elektroinženjer

 

Hrvatski

VLADO ČIČIĆ: IT ga je osvojio - Radim i učim da postanem elektroinženjer

Isključio je telefon da bismo na miru popričali, jer zvoni po čitav dan. Kome god se nešto pokvari ili, stručnije rečeno, ko god primjeti problem u funkcionisanju sistema, uhvati se za telefon i nazove Vladu Čičića, tehničara za tehničku podršku u kompaniji Prointer ITSS.

 

PROČITAJTE VIŠE: IVANA ŽIVKOVIĆ: IT i psihologija - Njen idealni spoj

 

Hrvatski

IVANA ŽIVKOVIĆ: IT i psihologija - Njen idealni spoj

Kad god ima vremena, vraća se slikarstvu. Omiljena tehnika – ulje na platnu, omiljeni pravac – impresionizam, na njen način. Samo što je vremena za slikarske detalje sve manje, a obaveza sve više, naročito kad rukovodite sektorom za ljudske resurse i to u kompaniji kojoj su baš ti resursi izuzetno važni.

 

PROČITAJTE VIŠE: VLADIMIR JAĆIMOVIĆ: Uspjeh u SAP timu - Uvijek „igrajte“ za ekipu

 

Hrvatski

VLADIMIR JAĆIMOVIĆ: Uspjeh u SAP timu - Uvijek „igrajte“ za ekipu

On je, između ostalog, zadužen i za atmosferu. Ako nije pokretač, mada najčešće  jeste, onda je svakako učesnik svih druženja i okupljanja i to mu, kaže, ide od ruke jer je našao pravu ekipu. A bez dobre ekipe ne možete biti ni dobar SAP-ovac, tvrdi Vladimir Jaćimović, SAP konsultant u kompaniji Prointer ITSS.

 

PROČITAJTE VIŠE: VLADIMIR KUKRIKA: Kako u IT mrežu uhvatiti zlatnu ribicu?

 

Hrvatski

VLADIMIR KUKRIKA: Kako u IT mrežu uhvatiti zlatnu ribicu?

Još nije upecao zlatnu ribicu, ali sa pastrmkom, lipljenom i mladicom stoji mnogo bolje. Doduše, ne hvata ih u mrežu, već specifičnom, pecaroškom disciplinom – mušičarenjem, možda zato što i od mreža treba malo odmoriti. Naročito ako ste, kao Vladimir Kukrika, mrežni inženjer u oblasti VoIP tehnologija u kompaniji Prointer ITSS. 

 

PROČITAJTE VIŠE: SANDRA JOVANOVIĆ: Nepresušna energija recept za SAP uspjeh

 

Hrvatski