DIGITALIZACIJA LANCA OPSKRBE

Jesu li roboti prijetnja našim radnim mjestima?

Ideje o korištenju robota u poslovanju proizvodnih i logističnih kompanija u zadnjim godinama često zauzimaju naslovnice, kako stručnih tako i masovnih medija.

 

Svi govore o robotizaciji i njezinom utjecaju na poslovni svijet, te se pitaju kako će te promjene utjecati na našu svakodnevicu?

 

POGLEDAJTE JOŠ: DIGITALIZACIJA POSLOVNOG ODLUČIVANJA: Umjetna inteligencija u poslovanju

 

Hrvatski

DIGITALIZACIJA POSLOVNOG ODLUČIVANJA: Umjetna inteligencija u poslovanju

Može li čovjek, uz pomoć umjetne inteligencije, pri rješavanju poslovnih izazova biti uspješniji od strojeva? 

Andrej Planina

 

POGLEDAJTE JOŠ: Zašto BMW i Daimler koriste RFID tehnologije? A sada možete i vi.
  

Koncepti digitalizacije i četvrte industrijske revolucije u zadnjim godinama zauzimaju većinu naslovnica strukovnih i mass media. 

Hrvatski

MITOVI INTERNETA STVARI: Kako se kompanije mogu prilagoditi na novu tehnologiju?

Internet stvari nezadrživo ulazi u poslovanje naših kompanija ali i u naše živote. Pri tome se suočavamo s prednostima koje donosi nova tehnologija ali i poteškoćama, najčešće zbog prevelikih očekivanja. Senzori na svemu oko nas, sve povezano na internet, stalni nadzor u realnom vremenu, povezani uređaji koji komuniciraju međusobno i s korisnicima, razmjena podataka... Da li to realno moguće postići, gdje su neka ograničenja i kako se kompanije mogu prilagoditi na novu tehnologiju? 

Hrvatski

Zašto BMW i Daimler koriste RFID tehnologije? A sada možete i vi.

RFID tehnologija je već dugo vremena prisutna u SCM industriji (+15 godina). Imala je cilj da u potpunosti zamijeni bar kod tehnologiju, ali to se do danas još nije dogodilo. Bar kod je i dalje prevladavajući način označavanja, i mislim da će tako ostati još bar neko vrijeme.

 

To ipak ne znači da je na području označavanja sve mirno!

Hrvatski