NAMJENA - POSLOVNA TAJNA
Etmax kupio Top Farm za 1,37 milijuna KM
Manager BiH 29 kolovoza, 2023

 

Etmax iz Banjaluke kupio je za 1,37 milijuna KM farmu svinja Top farm iz Nove Topole. 

 

Na dražbi je prodato zemljište na 247.343 četvorna metra i građevinski objekti u sastavu farme koja se nalaze u mjestu Nova Topola na magistralnoj cesti Banjaluka - Gradiška.

Prema riječima stečajne upraviteljice Nataše Kosić, ovo je bila peta dražba na kojoj je, pored Etmaxa, sudjelovalo još jedno poduzeće iz Gradiške.

- Početna cijena bila je 1,27 milijuna KM, a mi smo uspjeli prodati za 5% više novca nego što je ponuđeno. Konačno smo uspjeli prodati farmu, jer prolazi vrijeme, objekti propadaju, zemljište zarasta u travu i šiblje, ne izgleda kao što je nekada. Prezadovoljni smo kako se sve završilo - kazala je Kosićeva.

Direktor Etmaxa, tvrtke specijalizirane za projektiranje i izgradnju solarnih elektrana, Siniša Maksimović za Glas Srpske rekao je kako će po primopredaji, odmah krenuti sa čišćenjem i pripremom prostora za dalju realizaciju planova.

- Ne želimo još otkrivati što ćemo raditi s farmom, to je za sada poslovna tajna. Ono što je sigurno je kako ćemo nastaviti širenje svojih poslovnih aktivnosti - kazao je Maksimović.

- Trenutno imamo 85 zaposlenih, a plan je u narednom razdoblju primiti još pedesetak novih radnika – kazao je Maksimović.

Manager.ba

 

Povezani članci

1

2

Video
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
Savjeti