SARAJEVO
Završen Sarajevo vino fest: U vrhunskim vinima uživalo više od 3.000 posjetilaca
Manager.ba/Biznis.ba BiH 10 veljače, 2018

U sarajevskom hotelu "Holiday" u petak je završen dvodnevni međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2018".

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo

Posjetioci su iskazali veliki interes za ovu jedinstvenu manifestaciju na kojoj mogu degustirati vrhunska vina i pića te ponešto iz ponude gastronomskih delicija i specijaliteta izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Tako je za dvije noći, prema procjenama organizatora, više od 3.000 posjetilaca uživalo u Carskim vinima podruma "Grge Vasilja" te vinima vinarije "Zvonko Bogdan", podruma "Andrija", vinarija "Ostojić", "Čoka", "Keža", "Vino Matić", "Zadro", "Marijanović", a među izlagačima su bili i VB Logic, koji u našoj zemlji zastupaju prirodne rakije i likere Danu i Primož Mikelj.

Večeras su festivalu prisustvovale i brojne poznate ličnosti iz svih sfera javnog života, između ostalih Željko Ninčić, Amar Osim, Almedin Fetahović, Mensur Peljto, producent Audicije Adnan Mundžić, Igor Kurjak, Dejan Radović, Saša Cvijetić, Mirsad Ćatić Čuperak...