svečanost

GalaHome: Otvoren ekskluzivni showroom u Mostaru

Da je kuhinja srce svakog doma potvrđuje i kompanija koja itekako ulaže u vrhunski dizajn namještaja po mjeri. 

Proteklog tjedna, mostarska tvrtka Rigipsherc upriličila je svečanost povodom otvorenja novog showroom-a GalaHome, sa ekskluzivnim modelima kuhinja i vrhunskih svjetskih brendova prateće opreme. 

 

Hrvatski

Svečano otvoren luksuzni hotel “Swissotel Sarajevo”

Svečano otvorenje luksuznog hotela Swissotel Sarajevo, koji je u srpnju počeo s radom, upriličeno je sinoć u Sarajevu.

Hotel je izgrađen u okviru Sarajevo City Centra, a posluje u sklopu europske hotelske korporacije AccorHotels.

Otvaranju je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je istakao da se sjeća prvog dolaska investitora Suleimana Al Shiddia u Sarajevo, kada je ovakva investicija izgledala nevjerojatno.

Hrvatski

Otvorena prva stambena zgrada "Beograda na vodi"

Prva stambena zgrada u kompleksu "Beograd na vodi" u subotu je svečano otvorena, nakon čega slijedi useljavanje prvih stanara.

Vrpcu su, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, presjekli premijerka Ana Brnabić, ministar financija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsjednik kompanije "Eagle Hills" Muhamed Alabar, direktor kompanije "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković. 

Hrvatski

Zvizdić otvorio sajam "Dani trešnje 2018."

Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani trešnje 2018" otvoren je u utorak u Vrapčićima kod Mostara, a otvorio ga je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Sajam je ove godine okupio tristotinjak izlagača iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a veliki broj izlagača došao je i iz makedonske prijestolnice Skoplja, odnosno njene najmnogoljudnije općine Čair, koja je ovogodišnji partner sajma.

Hrvatski

Otvoren 14. međunarodni privredni sajam u Tešnju

U Kraševu kod Tešnja danas je otvoren 14. sajam privrede, koji je okupio 200 izlagača. Na jednom mjestu mogu se naći najvažniji privredni subjekti iz BiH, okruženja i Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Sajam se prostire na 5.000 kvadrata zatvorenog i 10.000 otvorenog prostora. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Italija, a partneri sajma su Općina Tešanj i Privredna gospodarska komora BiH.

Organizatori ističu da je Tešanj privredni centar Federacije BiH, sa godišnjim prihodima od 1,5 milijardi KM.

Hrvatski

125 GODINA PROIZVODNJE ČELIKA U ZENICI: Svijetla budućnost željezare koja je preživjela tri rata

Povodom obilježavanja 125 godina proizvodnje čelika u Zenici kompanija ArcelorMittal Zenica sinoć je u hotelu Zenica održala svečanost kojoj su nazočili predstavnici gradskog, kantonalnog i federalnog nivoa vlasti. Govornici su u svom obraćanju prisutnima istaknuli kako željezara iza sebe ima burnu povijest, ali i korake za razvoj i napredovanje u budućnosti.

Hrvatski