Sarajevo

Sarajevo počinje proces digitalizacije javne uprave

Grad Sarajevo počinje proces digitalizacije javne uprave od 1. siječnja, prelaskom iz tradicionalne papirne dokumentacije u potpuno digitalni format. 

 

Rezultat je to suradnje Grada s s IDDEEA BiH, čija je besplatna platforma razvijena kako bi poboljšala efikasnost, produktivnost, otvorenost i transparentnost rada javne uprave.

Osim Sarajeva, plan je sličnu digitalizaciju primjeniti i u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine. 

Hrvatski

​FVE Systems počeo s radom u Sarajevu

 

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište. Kompanija je nedavno započela s radom u novom prostoru u srcu Sarajeva, time praveći prvi korak ka stvaranju zelenije budućnosti. 

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište.

Hrvatski

Poduzetništvo je budućnost!

Dom mladih u Sarajevu protekla dva dana bio je centar poduzetništva. Najsikusniji su dijelili zanje i savjete, najmlađi predstavili ideje, a najbolji dobili poticaje. 


Najočekivanije poduzetničko okupljanje „Welcome to the Future 2.0“ održano je od 22. do 23. studenoga, a ovo je drugo izdanje Welcome to the Future koji je bio prvi Scale Up pitch održan u Bosni i Hercegovini 2022. godine. 

"Welcome to the Future 2.0", podijeljen u dva segmenta - Biznis Arenu i Pitch Arenu, bio je prepun posjetitelja.

Hrvatski

Belamionix otvara objekt u Sarajevu

Maloprodajno tržište Bosne i Hercegovine u velikoj je ekspanziji. Jedan od trgovinskih lanaca koji bilježi najbrži rast je Belamionix iz Brčkog.

 

Ovaj lanac nije toliko poznat Sarajlijama, ali je veoma jak na području tuzlanske i brčanske regije, odakle se širi po cijeloj BiH.

Tim povodom su raspisali konkurs za prijem u radni odnos 40 trgovaca i tri magacinska radnika.

Belamionix uskoro otvara vrata i svog velikog tržnog centra u Tuzli, koji će biti najveći objekat ove kompanije do sada.

Hrvatski

U popularnoj videoigrici odsad ćete se moći provozati ulicama Sarajeva i Mostara


Popularna videoigra Euro Truck Simulator 2 će dobiti novu balkansku ekspanziju. Kreatori igre CS Software su objavili kako će u najnovijem dodatku izgledati i Sarajevo.

Ekipa SCS Softwarea službeno je potvrdila sljedeće gradove: Rijeka, Split, Zadar, Beograd, Kragujevac, Nikišić, Maribor, Kopar, Skoplje, Drač, Fieri, Tirana, Podgorica, Priština, Niš, Mostar i Tuzla.

Hrvatski

Uspješno završen prvi industrijski događaj u Sarajevu nakon petnaest godina

 

Sarajevo Industry Fair, prvi po redu industrijski sajam u Sarajevu, završio je svoje izdanje za pamćenje. Ovaj pionirski događaj, koji je okupio vodeće industrijske kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije, pokazao je snagu i inovativnost našeg industrijskog sektora.

 

Hrvatski

Sarajevo sajamski centar građevine, metalne industrije i strojarstva

Prvi međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije  SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023 bit će održan u  kompleksu Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu od 18.05. do 20. 05. 2023. godine, u organizaciji Agencija  Profi Team i Profi Light iz Sarajeva.

 

Sarajevo će ponovo biti sajamski centar iz oblasti građevine, metalne industrije i mašinstva nakon skoro 15 godina pauze.

Hrvatski