Sarajevo

Američki brend stigao u Sarajevo: Caribou Coffee otvorio svoja vrata

Riječ je o američkom brendu koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta. Ovaj brend sada ima preko 600 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH.

 

Prvi Caribou Coffee u Sarajevu danas je otvorio svoja vrata, za sve ljubitelje vrhunskih napitaka.

Riječ je o američkom brendu koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta. Ovaj brend sada ima preko 600 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH.

U svojoj ponudi imaju preko 60 različitih kako toplih, hladnih tako i blendiranih unikatnih napitaka.

 

Hrvatski

Sarajevo dobiva podzemnu garažu vrijednu 6 milijuna KM

Ovim projektom će građani, umjesto sadašnjih 40-ak mjesta, dobiti na raspolaganje ukupno 165 parking mjesta. Garaža će obuhvatiti oko 4.000 kvadratnih metara korisne površine.

 

Današnjim potpisivanjem Ugovora o izvođenju radova na izgradnji javne kolektivne garaže G3, u ulici Kolodvorska, kod objekta Hitne pomoći, stekli su se svi uvjeti za početak gradnje ovog važnog i dugo očekivanog infrastrukturnog objekta.

Hrvatski

Malcom otkriva detalje o gradnji kod hotela Pošta

Informacija o planiranoj gradnji objekta, koji bi se trebao zvati upravo "Malcom", izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

 

Firma Malcom d.o.o kupila je zgradu bivšeg hotela Pošta prije 15 godina i proteklih godina je pokušavala dobiti potrebne suglasnosti za rekonstrukciju pomenute zgrade, rečeno je ekskluzivno iz ove kompanije za portal Akta.ba.

Hrvatski

SARAJEVO: Gradi se zgrada od 7 katova i podzemnu garažu na 4 etaže

Na mjestu starog hotela Pošta u centru Sarajeva uskoro će se graditi novi, veći objekt, dok će se ispod zgrade i susjednog trga graditi velika podzemna garaža.

 

Nadzemni objekt će biti širi i viši od sadašnjeg, ali i okolnih zgrada, odnosno imat će prizemlje plus šest katova, a njegova osnovna namjena bit će kancelarijski prostori.

Ispod novog objekta i obližnjeg Trga kulture Jaroslav Korenić planirana je garaža sa 4 podzemne etaže i ukupno 140 parking mjesta, u koju će se ulaziti rampom iz Ulice Kulovića, piše BiznisInfo.

Hrvatski

Poslovni objekt kod "Hotela Pošta" gradit će sarajevski "Malcom"

Osim primarne funkcije novog objekta (kancelarijski prostori), ispod objekta i Trga kulture Jaroslav Korenić, planirana je garaža s 4 podzemne etaže i ukupno 140 pm mjesta. Ulaz u garažu planiran je rampom /ulaz-izlaz/ iz Ulice Kulovića.

 

Na mjestu postojećeg objekta "Hotel Pošta" kod Pozorišta mladih u Sarajevu planiran je novi poslovni objekt sarajevske firme "Malcom" u vlasništvu Envera Malagića, saznaje Akta.ba.

Hrvatski

U Kantonu Sarajevo 50 aktivnih gradilišta

Oko 50 aktivnih gradilišta i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata od javnog interesa za život građana, pokazatelj su opredijeljenosti Vlade KS i Ministarstva saobraćaja KS na poboljšanju saobraćajne infrastructure, rečeno je iz Vlade.

 

Ministar prometa Kantona Sarajevo Adi Kalem i Direktor direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas nekoliko aktivnih gradilišta na području Kantona.

Hrvatski

Sarajlija dao otkaz u javnoj službi i pokrenuo svoj posao: Ne može se porediti

Kaže kako mu se život okrenuo za 180 stupnjeva te da bez obzira na neizvjesnost koju realni sektor nosi sa sobom svima preporučuje da se okušaju u vlastitom poslu.

 

Četrdesetsedmogodišnji Samir Keserović iz Sarajeva na proljeće ove godine pokrenuo je vlastiti posao. Nakon što je 25 godina radio u državnim institucijama sada je vlasnik obrtničke djelatnosti koja se bavi taksi prijevozom i kaže kako se nikada ne bi vratio na staro.

Hrvatski

Općina Novi Grad izdvojila 40.000 KM za nabavku tableta osnovcima

Općina je za ovu namjenu izdvojila 40.650,00 KM, a tableti će biti nabavljeni za đake svih 15 novogradskih osnovnih škola.

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa suradnicima posjetio je jučer dvije novogradske osnovne škole, u povodu nabavke i uručenja tableta za lakše praćenje on-line nastave.

Općina je za ovu namjenu izdvojila 40.650,00 KM, a tableti će biti nabavljeni za đake svih 15 novogradskih osnovnih škola.

Hrvatski

Sarajevska općina podržala 4 "startupa"

Ne ulazeći u kriterije odabira korisnika startup sredstava, vrijedi podsjetiti odgovorne u Starom Gradu da po definiciji nije svaka novootvorena firma startup.

 

Općina Stari Grad Sarajevo s 23 tisuće KM podržala je pokretanje četiri startupa. I to ne bi bilo posebno zanimljiva vijest da spomenute poslovne ideje koje se navode pod zajedničkim nazivnikom - startup nisu salon za masažu, umjetnička galerija, zaštitarska agencija i "coffee shop".

Hrvatski

Azmir Husić, uspješni biznismen zainteresiran za izlazak na sarajevsko tržište

Nedavno je tijekom posjete Općini Ilidža iskazao interes za izgradnju tržnog centra na području ove općine.

 

Azmir Husić, uspješni biznismen, predsjednik Tuzla Cityja i vlasnik  firme Heez transport d.o.o. za prijevoz, promet i usluge, zainteresiran je za investicije na području Kantona Sarajevo.

Nedavno je tijekom posjete Općini Ilidža iskazao interes za izgradnju tržnog centra na području ove općine.

Hrvatski