KOMPANIJE
U dubičkoj Asia-i rade punom parom, proizvodnja povećana za 100 posto
manager.ba/indikator.ba BiH 16 veljače, 2021

Tjedno se u Asiji proizvede i isporuči i do deset kontejnera, koji su uglavnom namijenjeni za izvoz, prije svega, u Hrvatsku, odnosno Glinu i Petrinju.

 

Više od 80 stambenih kontejnera, u zemljotresom razrušene Glinu i Petrinju, stiglo je iz Kozarske Dubice. Poduzeće Asia iz ove općine, koje se bavi proizvodnjom kontejnera, zbog velike potražnje proizvodnju je od početka godine povećalo za 100 posto. Sve to uvjetovalo je i nova zapošljavanja, izvještava RTRS.

Tjedno se u Asiji proizvede i isporuči i do deset kontejnera, koji su uglavnom namijenjeni za izvoz, prije svega, u Hrvatsku, odnosno Glinu i Petrinju.

Stanovništvu na zemljotresom ugroženim područjima već je isporučeno 80 kontejnera, a još toliko čeka na isporuku. Obim posla iz dana u dan se povećava.

- Splet okolnosti, izazvanih zemljotresom, utjecao je na povećanje proizvodnje i potražnje za radnicima. Zaposleno j 13 novih radnika, a proizvodnja se povećala 100 odsto, kaže Bojana Đukanović, direktorica prodaje.

U ovom poduzeću trenutno je zaposleno 30 radnika. Nova zapošljavanja raduju i rukovodstvo općine Kozarska Dubica, koja je također u zemljotresu pretrpjela veliku štetu.

- Ovo poduzeće ovih dana traži električare i vodoinstalatere kako bi popunili proizvodnju. Zapošljavaju radnike, a to je najveća benefit naše općine, kaže načelnik općine Radenko Reljić.

Iz poduzeća ističu da će, ako se ovakav trend nastavi, sasvim sigurno doći do dodatnog proširenja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Video
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
Savjeti