PROJEKTI
Raspisan poziv za izradu 100 besplatnih web stranica privrednicima u Sarajevu
manager.ba/ba.ekapija.ba BiH 18 studenog, 2021
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Grad Sarajevo i Agencija Lagano objavili su javni poziv za izradu 100 besplatnih web stranica ili online prodavnica za poduzetnike iz Sarajeva.

 

- Doba pandemije otežalo je poslovanje mnogim privrednicama, ali je i ubrzalo proces digitalizacije, dodatno naglašavajući potrebu da poduzetnici svoje poslovanje prošire i na virtualni prostor. Grad Sarajevo, u suradnji s agencijom Lagano, prepoznao je potrebe da pomogne privrednicima da pozicioniraju svoje poslovanje u online svijetu i prilagode se digitalnim promjenama koje se neprekidno događaju - istaknuto je u pozivu.

Svih 100 privrednih subjekata koji zadovolje uvjete mogu birati između prezentacijske web stranice ili online prodavnice. Nakon izrade stranice ili prodavnice, osigurana je obuka za ažuriranje web stranice i dodavanje novih proizvoda. Pravo za prijavu imaju svi privredni subjekti koji zadovoljavaju kriterije navedene u pozivu.

- Nezavisno od toga kojim se biznisom bavite i koju vrstu usluge ili robe nudite, vaše poslovanje može da se odvija online. Online svijet pruža vam mogućnosti da primate plaćene narudžbe, zakazujete sastanke ili konzultacije, komunicirate sa svojim potrošačima ili jednostavno prezentirate i promovirate svoj biznis. Online poslovanje, od kojih je jedan od najznačajnijih segmenata online trgovina, predstavljaju budućnost vođenja biznisa - dodaje se.

Odabrani privredni subjekti bit će u mogućnosti da potpuno besplatno koriste gore navedene usluge, što podrazumijeva izradu web stranica i održavanje i hosting web stranice za prvih godinu dana.

Uvjeti za sudjelovanje: da je privredni subjekt registriran za obavljanje privredne djelatnosti, da obavlja djelatnost na teritoriji grada Sarajeva, postojanje aktivnih profila na društvenim mrežama.

Rok za prijave ističe 2. prosinca/decembra, a detalji poziva su objavljeni OVDJE.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti