NOVI JAVNI POZIV
Poljoprivrednim tvrtkama i individualnim proizvođačima namjenjeno 2 milijuna KM 
manager.ba BiH 03 siječnja, 2023

Potpora će biti realizirana kroz financijsku potporu nabaci mineralnih gnojiva (NPK, KAN i UREA), financijsku potporu nabavci sustava za navodnjavanje, te financijsku potporu zaštiti od mraza.

 


U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi poziva su doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tijekom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te potpora stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

Potpora će biti realizirana kroz financijsku potporu nabaci mineralnih gnojiva (NPK, KAN i UREA), financijsku potporu nabavci sustava za navodnjavanje, te financijsku potporu zaštiti od mraza.

Prihvatljivi podnositelji prijava na javni poziv su mikro, mala i srednja poduzeća ili zadruge s uspostavljenom mrežom kooperanata ili individualnih poljoprivrednih proizvođača koje se bave proizvodnjom, preradom, otkupom, skladištenjem ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda.

Na raspolaganju je 2 milijuna KM, a sredstva po jednom podnositelju prijave mogu iznositi od 15.000 KM do maksimalno 300.000 KM, dok iznos potpore po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 8.000 KM.

Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati sufinanciranje u ukupnim prihvatljivim troškovima u iznosu od minimalno 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova. 

Prijave se mogu podnijeti od 15.01.2023. godine do 28.02.2023. godine, do 15:00 sati.

Više informacija na stranicama projekta

 

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti