SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2024
U svibnju nas čeka sajam građevinarstva, strojarstva i metalne industrije u Sarajevu
Manager BiH 08 veljače, 2024

Drugi međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, strojarstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023 bit će održan unutar  i ispred Kongresnog centra hotela Hills na Ilidži od 8. do 10. 5. 2024. godine u organizaciji Agencije Profi Team iz Sarajeva. 

 

U 2024. godini SIF će biti organiziran na 4.200 četvornih metara zatvorenog prostora i preko 5.000 četvornih metara otvorenog prostora i okupit će preko 100 kompanija. Cilj sajma je okupljanje kompanija iz industrije na jednom mjestu i ponuditi im profesionalni B2B i B2C sajam koji će okupljati poslovne klijente i goste na sajmu.

Sajam kao tematiku ima cjelokupnu industriju koja je povezana sa građevinarstvom, strojarstvom i metalnim sektorom, što znači kako su potencijalni izlagači kompanije iz građevinarstva, betona, fasadnih obloga, opeke, krovova, strojarstva, mašina, građevinskih strojeva, teških mašina, uređaja i alata, robota, metalne industrije, proizvodnje zaštitne opreme, proizvodnja plastike, transportne industrije i industrije energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, IT sektora te sve druge branše usko vezane sa tematikom industrijskog sajma. 

 

 

Sajam obuhvaća istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera. Na sajmu će također postojati mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiteljima.

Organizatori sajma naglašavaju njegov značaj za grad Sarajevo ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu: Sajam Industrije u Sarajevu, SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023, predstavlja prvi industrijski sajam u Bosni i Hercegovini. ima izuzetnu važnost za grad Sarajevo a i državu Bosnu i Hercegovinu.U pitanju je prvi sajam koji je dao direktni fokus na industriju građevine, mašinstva i metalne industrije, a da to ustvari nije sajam gospodarskog karaktera na kojem će pored pomenute industrije biti prisutne i sve ostale oblasti koje nemaju nikakav direktan doticaj sa pomenutim industrijama.
 
Sa svojim fokusom na građevinarstvu, metalnoj industriji i mašinstvu, Sarajevo će ponovo postati središte sajamske aktivnosti u ovim oblastima. Potruditi ćemo se se da dovedemo preko 100 izlagača izBiH,  regije i europe. Posjetiteljima će biti pružena jedinstvena prilika za istraživanje novih proizvoda i tehnologija te stjecanje vrijednih informacija o ovim industrijama. 

 

 

Jedna od ključnih prednosti ovog sajma je mogućnost direktnih B2B sastanaka Ovo otvara vrata za poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte, potencijalne kupce i partnere. Osim toga, SIF 2023 pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije. 
 
Održavanje Sajma Industrije u Sarajevu ima pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i poslovnu zajednicu. Osim privlačenja investitora i poslovnih prilika, sajam također pruža mogućnost promocije lokalnih industrija na međunarodnoj sceni. To povećava vidljivost i reputaciju grada kao industrijskog središta te doprinosi jačanju ekonomije regije. Pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima bit će omogućeno prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Svečano otvaranje Sajma predviđeno je za 08.05.2024 godine od 10:30.

Sarajevo Industry Fair „SIF“ od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Više informacija možete dobiti na web stranici sajma www.sarajevskisajam.ba kao i profilima na društvenim mrežama https://www.facebook.com/bausarajevo/ i https://www.instagram.com/sarajevoindustryfair_sif/

Prijave na sajam su otvorene i pozivamo Vas da nam se pridružite.


PR / Manager.ba

Povezani članci

1

Tagovi:
Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji