sajam

Posjeta bh. kompanija sajmu tehnologije obrade metala Bumatech u Turskoj

BIGMEV-a i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, organizirali su 25. studenog/novembra, za 25 predstavnika iz metalskog sektora i Zeničke razvojne agencije-ZEDA posjetu sajmu BUMATECH u Bursi – Sajmu tehnologije obrade metala. 

 

Hrvatski

Poziv bh. kompanijama za sudjelovanje na sajmu ANUGA FINE FOOD 2021

Značaj sajma ANUGA utoliko je veći što organizator (Koelnmesse) posebnu pažnju posvećuje najnovijim svjetskim trendovima u proizvodnji, ponudi i potrošnji hrane i pića, te shodno tome organizira i niz pratećih događaja.

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine započinje aktivnosti na pripremi izlaganja kompanija iz Bosne i Hercegovine na sajmu prehrambene industrije ANUGA FINE FOOD 2021, koji će se održati u Kölnu (Njemačka), od 09. – 13.10.2021.godine.

Hrvatski

Jesenji sajam malih obiteljskih firmi počinje u Sarajevu

Pored promocije širi se i mreža kupaca što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave. 

 

Iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ priopćeno je da je cilj održavanja sajma afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda, na čemu Udruženje radi više od 10 godina.

Hrvatski

Saniteks na najvećem svjetskom sajmu medicinske opreme Medica

Kompanija Saniteks i ove godine sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu medicinske opreme i sredstava, Medica World Forum for Medicine.

Sajam se tradicionalno održava u njemačkom gradu Dusseldorfu, na kojem preko 5.000 izlagača iz 70 zemalja svijeta predstavlja svoje asortimane te najnovija dostignuća medicine i zdravstvenog sektora.

Hrvatski

GOOD LIFE: Jesen u Mostaru dočekana na najzdraviji mogući način 

Najtoplije godišnje doba, ljetni praznici i godišnji odmori već su daleko iza nas, a početak jeseni u Mostaru smo dočekali na najzdraviji mogući način. 

Sajam za poboljšanje kvalitete života Good Life u organizaciji Agencije Primera donio je najaktualnije teme kada je u pitanju zdravi stil i način življenja. 

Hrvatski

Veliki interes SR Njemačke za automobilsku industriju Bosne i Hercegovine

U uglednom njemačkom dnevnom časopisu WOLFSBURGER NACHRICHTEN objavljen je članak o debi nastupu bh. kompanija na međunarodnom sajmu dobavljača Volkswagen grupacije, IZB 2018 (Internationale Zuliefererbörse 2018), koji se svake dvije godine održava u Wolfsburgu, SR Njemačka pod pokroviteljstvom WOB AG, inače 50% u vlasništvu grada Wolfsburga i 50% u vlasništvu Volkswagena.

Hrvatski

Sarajevo domaćin prvog Halal Faira – SHF

Glavni grad Bosne i Hercegovine će biti domaćin prvog Sarajevo Halal Faira – SHF (Sarajevskog halal sajma), koji će biti održan od 27. do 29. septembra ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

SHF 2018 će okupiti halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta na jednom mjestu i promovirati aktivizam muslimanskih potrošača.

Sajam će također potaknuti susrete proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga s velikim kupcima i distributerima iz Saudijske Arabije, Bahreina, Omana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije i Turske.

Hrvatski