OD IDUĆE GODINE
Turisti će ulaz u Veneciju plaćati od 3 do 10 eura
Manager Svijet 10 rujna, 2023

 

Svi turisti koji žele posjetiti Veneciju, morat će rezervirati ulaznicu unaprijed i platiti svoj ulazak u grad u po cijeni koja će ovisiti od dužine planiranog zadržavanja. Od iduće godine jednodnevni izleti u Veneciju, ulazak u njeno istorijsko jezgro, plaćati će se 5 eura po osobi po danu, obznanilo je venecijansko Gradsko vijeće.

 

Ulaznice će se provjeravati na pristupima koji se nalaze na glavnim točkama povijesne jezgre grada. 

Venecija je prvi grad na svijetu koji će naplaćivati ulaz između 3 i 10 eura, u 0visnosti od dana boravka i broja ljudi koji ga posjećuje. Ulaz neće plaćati stanovnici regije Veneto i djeca mlađa od šest godina. Kazna za turiste koji ne plate ulaz iznosit će do 300 eura.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u povijesnom središtu grada. Cilj je, kako je pojasnilo gradsko vijeće, poticanje posjetitelja posjećivati Veneciju u manje popularno doba godine kada će cijena rezervacije biti manja.

Turistima koji dolaze na jednodnevne izlete bit će ponuđene i zamjene za rezervacije. Moći će ih zamijeniti ili dobiti popust za ulaznice u muzeje. Točan datum stupanja na snagu novog sustava bit će objavljen narednih tjedana.

Rezervacija ulaska u grad će se obavljati putem aplikacije ili internet stranice. Tom prilikom će se dobijati QR kod koji će se koristiti za ulaz i prolazak kroz grad.


Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti