VEČERNJAKOV PEČAT
Rusmir Hrvić Privrednik godine
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 15 svibnja, 2018

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga, dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji Gospodarstvenik/Privrednik godine.

Hrviću je nagrada uručena na tradicionalnoj manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini koja je sinoć održana u Mostaru pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

– Hvala svima koji su glasali za mene i AS Grupaciju. Velika je čast dobiti ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim uposlenicima i saradnicima AS Grupacije koji su jednako zaslužni za ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim kupcima koji kupuju naše proizvode i koji svo ovo vrijeme podržavaju domaće proizvode i domaće proizvođače iz cijele Bosne i Hercegovine – kazao je Hrvić.

Dodao je kako svi zajedno možemo jačati konkurentnost bh. privrede kako bi kreirali bolji životni ambijent za sve građane.

– Trebamo svi zajedno podizati konkurentnost naše privrede i države a sve kako bi podigli životni standard građana BiH. Da građanima BiH ponudimo vjeru, nadu i primjere da ostanu ovdje raditi i živjeti. Nama je potrebna jaka privreda, jaka Bosna i Hercegovina i jaka regija. Trebamo ukidati granice i podjele unutar Bosne i Hercegovine i regije jer je to uslov za veće tržište i veće mogućnosti. Podjele trebaju biti prošlost, a Evropska unija budućnost – kazao je Hrvić

Inače, ovo je sedamnaesta godinu u kojoj ocjenjivački sud i čitatelji “Večernjeg lista” biraju osobu koja je obilježila proteklu godinu u BiH. Uz predloženih 150 kandidata iz svih segmenata društva, čitatelji su mogli i sami predlagati kandidate za koje smatraju da zaslužuju ponijeti nagradu za osobu godine ali i u brojnim drugim kategorijama, kao što su ekonomija, sport, humanost…

Podsjetimo, AS Holding jedna je od najvećih bh. kompanija koja trenutno zapošljava oko 4.500 radnika.

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce