nagrada

Maslinovo ulje obitelji Škegro iz Ljubuškog pobijedilo na natjecanju u New Yorku

Vinarija obitelji Škegro iz Ljubuškog oko 25 godina uspješno proizvodi vina. Osim proizvodnje vina, ova obitelj počela se baviti i proizvodnjom maslinovog ulja.

Svoj brend Krš izložili su NYIOOC – svjetskom natjecanju maslinovih ulja i osvojili zlatnu medalju.

Hrvatski

Na nagradu "Najmenadžer" ne gledam osobno nego kao priznanje cijeloj našoj grupaciji

Novinari Glas Medije posjetili su Auto salon ” Kramar” gdje su razgovarali s direktorom Andrijom Zovkom koji je nedavno na svečanosti proglašenja najboljih od najboljih poslovnih ljudi i kompanija iz Bosne i Hercegovine u banjolučkom Banskom dvoru dobio nagradu za najmenadžera za 2018. godinu.

 

Nedavno ste dobili priznanje Manager godine za 2018. Što za Vas znači ova nagrada?

 

Hrvatski

BIJELI GROZD: Podrumi Vukoje 1982 treći put najbolji

U okviru 13. Zagreb VinoCom, internacionalnog festivala vina i kulinarstva, u Hotelu Esplanada 22.11.2018. u Zagrebu, treći trofej našao se u rukama direktora Podruma Vukoje 1982, Radovana Vukoje.

Kao vrhunac na kraju jedne od najuspješnijh godina za kompaniju koja je već četvrto desetljeće lider vinogradarstva i vinarstva i na prijestolju vinskog turizma u regiji, treći put za redom dolazi priznanje "Bijeli Grozd".

Hrvatski

Roditeljska kuća Pedijatrijske klinike KCUS-a osvojila prestižnu nagradu

U konkurenciji sedamdesetak građevinskih projekata iz cijelog svijeta, Roditeljska kuća Pedijatrijske klinike KCUS-a osvojila je prestižnu nagradu. 

Roditeljska kuća Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dobitnica je međunarodne Graditeljske nagrade CEMEX.

Ova nagrada se već skoro trideset godine dodjeljuje najuspješnijim projektima stambene, javne i infrastrukturne gradnje. 

Hrvatski

Bakšiš, napojnica, tringelt...

Bakšiš ili napojnica je mala količina novca koja se daje konobarima, taksistima, nosaču i osoblju po hotelima za kvalitetno obavljenu uslugu.

Daje se u ruku u vidu novca, sitnijih apoena, ostavlja se na stolu ili se, kada se čuje vrijednost računa, kaže novi iznos koji je veći od prvobitne vrijednosti.

Hrvatski

Najčišća zemlja na svijetu nalazi se u našoj regiji

U našoj regiji nalazi se država koja je dobila međunarodno priznanje za ekologiju i održivost.

Ujedinjeni narodi su 2017. godinu proglasile za međunarodnu godinu održivog razvoja turizma.

 

Zemlja koja je dobila najviše bodova u svim kategorijama i time dobila titulu pobjednika je Slovenija.

 

Titula “najodrživije” zemlje došla nakon što je utvrđeno da Slovenija ispunjava 96 od 100 indikatora održivosti.

Hrvatski

Mlada Mostarka osvojila prvu nagradu Europskog društva za humanu genetiku

19-godišnja Sabina Vinković, Mostarka je koja je upravo završila Gimnaziju Mostar i uspješno se upisala na Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Sabina je dobitnica prve nagradu Europskog društva za humanu genetiku (ESHG), sa sjedištem u Beču, za godišnji rad o temi koja se ticala genetike u sportu.

Hrvatski