AS Holding

AS Holding u prošloj godini povećao izvoz 11 posto

Najveći rast brendovi AS Holdinga postigli su na tržištima Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Skandinavije i Velike Britanije.

 

PROČITAJTE VIŠE: ČOVJEK NA ČELU JEDNE OD NAJUSPJEŠNIJIH BH. KOMPANIJA: Upoznajte direktora AS Holdinga

 

Kompanije AS Holdinga u prošloj 2020. povećale su izvoz za 11 posto u odnosu na 2019. godinu.

Hrvatski

AS Holding povećao izvoz u prvih šest mjeseci 2020. godine

Tržišta Hrvatske, SAD-a, Njemačke i regije Skandinavija bilježe najbolje rezultate.

 

Nakon što je u prošloj godini AS Holding ostvario rekordnu vrijednost izvoza, lider prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini je zaključno sa lipnjom/junom 2020. godine zabilježio financijski rast plasmana svojih proizvoda na inozemna tržište za dodatnih 15%. Sudeći po rezultatima izvoza u prvih šest mjeseci i ova godina bi trebala biti rekordna za AS Holding, korporaciju koja je jedna od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini. 

Hrvatski

AS Holding planira obnovu Fabrike soli iz 1895. godine

Kompanija AS Holding u svom portfoliju ima preko 2000 proizvoda, oko 360 milijuna KM prometa godišnje i zapošljava preko 4.500 ljudi, uglavnom u tri oblasti poslovanja: hrana, trgovina i tekstil. Svoje proizvode izvoze u 27 zemalja svijeta.

 

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se danas s predstavnicima kompanije AS Holding, Sulejmanom Hrvićem, vlasnikom kompanije, Rusmirom Hrvićem, direktorom Uprave i Bakirom Smailagićem, direktorom Solane d.d. Tuzla.

Hrvatski

Oglasio se najveći domaći proizvođač hrane

Dokaz da je proizvodnja pojačana, kako bi opskrbljivanje bilo stabilno, govore i podaci da je ukupno oko 22 milijuna kg prehrambenih proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga, u zadnje tri tjedna isporučeno kupcima širom BiH.

 

U posljednjih mjesec dana dok se svijet, susjedne države i BiH bore s pandemijom korona virusa, proizvodnja robe domaćih kompanija koje su u sastavu AS grupacije ne spava.

Hrvatski

Rekordan izvoz AS Holdinga: Najveći rast ostvario Vispak

Sve članice koje izvoze na ovo zahtjevno tržište ostvarile su rast u odnosu na 2018. godinu, dok je Zlatna Džezva i dalje broj 1 brend u kategoriji tradicionalnih kafa iz Jugoistočne Europe. Kompanije AS Jelah i Oaza su otvorile nova tržišta u zemljama Golfskog zaljeva.

 

AS Holding ostvario je u prošloj godini rekordne rezultate u izvozu. Sa svojom divizijom hrane realizirao je u 2019. godini ukupno povećanje izvoza za 10 posto.

Hrvatski

USPON TEŠNJAKA: Od lokalnih trgovaca do vlasnika najvećih bh. kompanija

AS grupacija, koja je počela kao lokalna obiteljska firma u Tešnju, danas je najveća prehrambena industrija u BiH.

 

Pod njihovo upravljanje u posljednjih deset godina prešli su giganti poput Kenta, Vispaka, Klasa, Oaze, Agrokomerca, Svjetslostkomerca, Solane Tuzla, Zeničke industrije mlijeka itd.   

Prošlog tjedna su stekli udio u najvećoj domaćoj kompaniji iz farmaceutske industrije – Bosnalijeku.

Hrvatski

Kako su Tešnjaci “ispod cijene” stekli udio u Bosnalijeku

Kompanija AS Holding iz Tešnja kupila je ovih dana udio od oko 16 posto vlasništva u vodećoj domaćoj farmaceutskoj kompaniji – Bosnalijeku. 

 

Zanimljivo je istaknuti da je AS Holding stekao udio po veoma povoljnoj cijeni, daleko nižoj od tržišne cijene dionica Bosnalijeka u proteklih godinu dana, piše BiznisInfo.

AS Holding kupio je paket dionica Bosnalijeka za 18,8 milijuna KM i postao je drugi najveći dioničar vodeće domaće farmaceutske kompanije. Riječ je o 1.441.286 dionica Bosnalijeka koje je 4. veljače/februara prodao Haden iz Luksemburga.

Hrvatski

Europska banka za obnovu i razvoj i AS Holding u zajedničkom partnerstvu

''Početak suradnje sa EBRD-om jednom od najvećih međunarodnih financijskih institucija, predstavlja značajan korak za AS Holdinga i njegove članice. Ovo je dokaz naše kvalitete i standarda koji su u skladu sa strogim zahtjevima EBRD-a''

 

Da partnerstvo i poslovna podrška daju uspješne rezultate dokazali su to EBRD i kompanija AS Holding potpisivanjem ugovora o kreditnom aranžmanu i savjetodavnoj podršci.

Hrvatski

Hrvić najavio novi projekt: U Kladuši kreće proizvodnja jaja

Radi se o investiciji od ukupno 20 milijuna eura koja bi došla direktno iz Malezije, a AS Holding bi sudjelovao s imovinom koju ima u toj kompaniji.

 

Kompanija AC Food iz Velike Kladuše krenula je u novi projekt proizvodnje jaja, po kojem je Agrokomerc iz vremena bivše Jugoslavije bio poznat. 

"Novi projekt", kratko je napisao Rusmir Hrvić, prvi čovjek AS Holdinga, najavljujući poslovni iskorak domaće rastuće korporacije u proizvodnji hrane.

Hrvatski