PRVI REZULTAT
Adriatic Metals proizveo prvi koncentrat rude u Varešu
Manager BiH 29 veljače, 2024

Adriatic Metals BiH objavio je kako je u okviru Projekta Vareš, u utorak, proizveden prvi koncentrat rude. 

 

Postrojenje za preradu rude će nastaviti postupno povećavanje kapaciteta do nominalnog kapaciteta obrade od otprilike 65.000 tona mjesečno do četvrtog kvartala 2024. godine.

- Oduševljen sam što mogu s javnošću podijeliti informaciju o još jednom ključnom koraku koji smo postigli proizvodnjom prvog koncentrata u okviru Projekta Vareš. Postrojenje za preradu rude u Varešu dizajnirano je i izgrađeno korištenjem najnovije tehnologije vodećih proizvođača u industriji i uz poštivanje najviših standarda koji se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnosti. Ponosan sam na ono što je moj tim postigao i želim im zahvaliti za njihovo trud i predanost - izjavio je Paul Cronin, generalni direktor Adriatic Metals BiH.

Projekt Vareš jedan je od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, koja donosi značajnu ekonomsku i društvenu korist.

Adriatic Metals BiH se obavezao da tokom projekta zapošljava lokalno osoblje, sarađuje s lokalnim dobavljačima, s vlastima svih razina i zajednicama te primjenjuje najsuvremenije tehnologije rudarstva.

U narednim mjesecima kompanija će nastaviti daljnju optimizaciju pogona za preradu, uz proširenje podzemnih radova u cilju postizanja nominalnog kapaciteta proizvodnje u četvrtom kvartalu 2024. godine.


Fena | Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu