menadžeri

Menadžer 20. stoljeća: Umro bivši izvršni direktor GE koji je kompaniju učinio jednom od najvećih na svijetu

Umro je Jack Welch, bivši izvršni direktor General Electrica, koji je kompaniju učinio jednom od najvećih na svijetu. Imao je 84 godine, a uzrok smrti je otkazivanje bubrega.

 

Hrvatski

Direktor najbogatije svjetske banke vozi se podzemnom željeznicom, sam si ide po kavu i dodatno zarađuje kao DJ

Generalni direktor Goldman Sachsa David Solomon nije prosječni uštogljeni izvršni direktor.

 

Da, zaradio je 23 milijuna dolara prošle godine, ali otkako je u listopadu/oktobru 2018. preuzeo kormilo u investicijskoj banci od Lloyda Blankfeina, izbjegavao je dosadno Wall Street ponašanje, piše CNBC Make It.

Hrvatski

Hrvatski menadžer godine - izvukao firmu godinama poznatu po gubicima i starim vozilima

Darko Majić (57) iz Siska, direktor tvrtke Autopromet Sisak, gradskog autobusnog prijevoznika u vlasništvu grada Siska, ovogodišnji je manadžer godine u kategoriji javnih poduzeća.

 

Tako je odlučila CROMA, Hrvatsko udruženje menadžera, u konkurenciji 137 kandidata.

Majićev izbor za menadžera godine pozitivno je iznenađenje za Siščane, jer je Autopromet godinama slovio kao tvrtka u problemima s velikim gubicima i starim autobusnim parkom.

Hrvatski

Proglašeno 18 najboljih hrvatskih menadžera u 10 kategorija, a ovo su dobitnici

Direktor zagrebačke tvrtke Axilis Bruno Kovačić te operativni direktor tvrtke Mobilisis Goran Kanižaj proglašeni su najboljim ovogodišnjim mladim menadžerima.

 

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA u petak je nagradilo 18 najboljih domaćih menadžera u 10 različitih kategorija za 2019. godinu, poduzetnicima godine proglašeni su suosnivač i direktor tvrtke Simplex Siniša Stanić te direktor tvrtke Naše klasje Zoran Šimunić.

Hrvatski

Postani menadžer u Pull&Bear-u ili posao foto-retušera radi od kuće

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba .

 

1. MASTER TEHNIČAR 

 

Hrvatski

Boyko BORISSOV ličnost godine

Summit uspješnih

Godišnja sarajevska manifestacija nagrada NAJMENADŽER – u čast biznisa – osim proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Europe – protiče i u znaku razgovora i dogovora biznismena i predstavnika vlasti sa najviših nivoa o mogućim pravcima daljeg razvoja, unaprjeđenju ekonomije, bržem i većem regionalnom povezivanju, ekonomskim dometima i budućim šansama jugoistočne i srednje Europe.

Hrvatski

Evo kako se obogatio Lakshmi Mittal i šta vama poručuje

Lakshmi Mittal rođen je u skromnoj indijskoj porodici 1950. godine. Otac mu je već imao firmu koja se bavila proizvodnjom čelika, ali je bilo riječi o malom, porodičnom preduzeću.

Nakon što je završio školu i diplomirao, te stekao određeno iskustvo, otvara svoju prvu firmu u Indoneziji.

Mittal je u naredne dvije decenije prešao put od vlasnika male kompanije na rubu svijeta do vodećeg svjetskog proizvođača čelika, a 2005. godine magazin Forbes ga je proglasio trećom najbogatijom osobom na svijetu. Kako mu je to uspjelo!?

Hrvatski

KOLIKO JE SATI? Ovo su satovi koje nose najmoćniji direktori svijeta

Za mnoge biznismene, sat na ruci je više od uređaja koji pokazuje vrijeme. To je stav.

Mnogi biznismeni također kažu da je sat dobra „priča“ za probijanje leda: „U nepoznatom gradu, mogu prići potpuno nepoznatom strancu i uz pomoć dvije riječi potpuno spustiti barijere – „Lijep sat“, kaže Hamilton Powell, direktor kompanije „Crown & Caliber“, koja se bavi online prodajom luksuznih satova.

Site Business Insider je uz pomoć „Crown & Caliber“ napravio popis satova koje nose direktori nekih od najmoćnijih kompanija.

Hrvatski