TRADICIONALNA POSLOVNA KONFERENCIJA
Boyko BORISSOV ličnost godine
Manager.ba/zenicablog.ba BiH 05 srpnja, 2018

Summit uspješnih

Godišnja sarajevska manifestacija nagrada NAJMENADŽER – u čast biznisa – osim proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Europe – protiče i u znaku razgovora i dogovora biznismena i predstavnika vlasti sa najviših nivoa o mogućim pravcima daljeg razvoja, unaprjeđenju ekonomije, bržem i većem regionalnom povezivanju, ekonomskim dometima i budućim šansama jugoistočne i srednje Europe.

Jutros je (5. srpnja 2018. godine), pred 38. svečanu ceremoniju uručenja prestižnih nagrada NAJMENADŽER u sarajevskom Hotelu Holiday održana tradicionalna Međunarodna poslovna konferencija pod nazivom SUMMIT USPJEŠNIH MENADŽERA REGIONA, sa glavnom temom REGIONALNI RAZVOJ I SURADNJA – INVESTICIJE U JUGOISTOČNOJ I SREDNJOJ EUROPI I RAZVOJ BIZNISA U REGIONU.

Posebne zasluge

Na tradicionalnoj međunarodnoj poslovnoj konferenciji, pored radnog dijela Konferencije, bilo je i svečano. Premijer Vlade Republike Bugarske, NJ.E Boyko BORISSOV, zbog službenih državničkih obaveza, bio je spriječen da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u večernjim satima, pa mu je nagrada „Ličnost godine“ uručena na Konferenciji. Nj.E. BORISSOV je, stoji u obrazloženju Specijalnog žirija, kao predsjedavajući Evropske unije, jako mnogo pažnje i vremena posvetio Zapadnom Balkanu. Nagrada „Ličnost godine“ se dodjeljuje za posebne zasluge državnicima iz regiona.

Stalna prateća manifestacija

Summit uspješnih stalna je prateća manifestacija Izbora najmenadžera i najkompanija, u organizaciji Nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija jugoistočne i srednje Europe, gdje najbolji evropski menadžeri analiziraju i diskutuju o mogućim rješenjima problema u biznisu i ekonomiji u našem regionu.

Poslovnu konferenciju, po tradiciji, otvorio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora i generalni direktor Projekta, koji je istakao da je ovo „tradicionalni godišnji skup najuspješnijih menadžera iz regiona, na kome menadžeri i ostali učesnici dogovaraju konkretnu saradnju i nove investicije“.

Delegacija ministara

Ovom reprezentativnim skupu, između ostalih, obratili su se i Boyko BORISSOV, premijer Bugarske, Denis ZVIZDIĆ, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Valentin INZKO, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Mirko ŠAROVIĆ, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Ismir JUSKO, ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara BiH, Stjepan MESIĆ, bivši predsjednik R Hrvatske, Zijad BEĆIROVIĆ, osnivač i direktor Instituta IFIMES iz Ljubljane, Safet GERXHALIU, predsjednik Privredne komore Kosovo, te Ana JORDANOVA, vlasnica i kreativna direktorica Vinarije STOBI iz Makedonije, Stjepan ŠAFRAN, vlasnik i generalni direktor kompanije METAL PRODUKT, Zagreb, Republika Hrvatska i mnogi drugi uspješni menadžeri iz cijele Evrope.

Uvodničari Konferencije bili su Žarko RADULOVIĆ, suvlasnik i direktor kompanije MONTENEGRO STARS HOTEL GROUP Budva, na temu „Investicije u turizam u zemljama JIE kao razvojna šansa regiona“ i Zlatan MULABDIĆ, član Uprave kompanije ABC SOFTWARE DEVELOPMENT Sarajevo, na temu „IT tehnologije – šansa za razvoj regiona“.

Konferenciji su prisustovali brojni mediji iz više zemalja Europe, a za ovu Konferenciju i 38. svečanu ceremoniju dodjele nagrada NAJMENADŽER, iz Republike Bugarske je akreditovano čak 25 medijskih kuća. 

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1