PRIPREME ZA CEREMONIJU
Zaev i Škrbić razgovarali o pripremama za izbor najmenadžera i ličnosti godine
Manager.ba/Fena BiH 07 lipnja, 2018

Predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev danas je u Skoplju primio delegaciju Europske nezavisne agencije iz Sarajeva s predsjednikom Panetom Škrbićem na čelu.

Razgovarano je o pripremama za narednu, 38. ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine, koja će 5. srpnja biti održana u Sarajevu. 
  
Zaev će 5. srpnja biti na čelu delegacije Makeodonije u Sarajevu, a Makedonija će biti zemlja-partner ovogodišnjih regionalnih "Sarajevskih privrednih susreta". 
  
Prilikom današnjeg susreta u Skoplju, predsjednik Zaev je dao ekskluzivnu izjavu za medije iz Bosne i Hercegovine, u kojoj kaže da dugo pomno prati i izuzetno cijeni manifestaciju u Sarajevu, da je kao gradonačelnik Strumice i sam raniji dobitnik ovog cijenjenog priznanja. 
  
Dodao je da Sarajevo i BiH u njegovom srcu imaju posebno mjesto zato što taj projekat "godinama i decenijama promovira uspješne ljude i kompanije u regiji i unosi optimizam u našu svakodnevnu stvarnost". 
  
Na sastanku u Skoplju Škrbić je istakao da je prestižnu europsku nagradu "Najmenadžer" od njenog postojanja do sada u 37 dodjela u Sarajevu, Banja Luci i Zenici primilo oko 500 uspješnih europskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. 
  
Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije.
  
Nagradu "Europska ličnost godine" je također do sada primilo i 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 20 ambasadora, te 25 načelnika i gradonačelnika. 
  
Pripreme za ceremoniju uručenja ovogodišnje 38. po redu prestižne europske nagrade u Sarajevu, gdje će priznanje  dobiti dvadesetpet dobitnika, privode se kraju. 
  
Ceremoniji u Sarajevu prisustvovat će oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika među kojima je dolazak u Sarajevo potvrdilo šest  predsjednika država i vlada iz regije.  
  
Istog dana, 5. srpnja u Sarajevu će biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, posebno sa aspekta saradnje i razvoja u regionu na planu energetike, turizma, IT tehnologija i putne infrastrukture.   
  
Nezavisni europski žiri, na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno privodi kraju svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje još bolja manifestacija nego ikada do sada, saopćeno je iz Europske nezavisne agencije.

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb