KOMPANIJE
NOBEL EDUKACIJE: Praktična iskustva o tretiranju vode postaju sve važnija
Manager.ba BiH 03 svibnja, 2018

Imate li ponekada osjećaj dodatne vrijednosti kada se educirate i naučite nešto novo, a stečeno vas iskustvo čini moćnima? Naravno da imidž svake pojedine tvrtke grade i dodatno profiliraju i njeni zaposlenici, kreirajući zajedno sa nadređenima i kulturu organizacije u učenju, te daju novo svjetlo odjelu ljudskih potencijala.

Da se na marketingu i različitim kanalima edukacija među zaposlenicima mostarskog Nobela kontinuirano radi, dokazuje i posljednja u nizu edukativnih radionica održana krajem travnja ove godine. Kroz interne obuke iskustva sa terena prenose se djelatnicima iz odjela marketinga, logistike i financija koji nisu direktno uključeni u prodaju. 

Prolaskom kroz edukaciju i treninge, zaposlene osobe doprinose osobnom razvoju i jačanju vlastitih kompetencija iz područja koja ih zanimaju, a koja im mogu koristiti u trenutnom poslu. 

Kao što je već poznato, Nobel Corporation već dugi niz godina predstavlja najsuvremenija rješenja za tretiranje pitke vode. Na prvom mjestu tu su filteri s reverznom osmozom (RO), a koji se primjenjuju na bilo kojem mjestu gdje je upitna kvaliteta vode.

Pored toga, Nobel na tržište uvodi niz drugih srodnih proizvoda kao što su: ionski omekšivači, UV lampe velikih protoka, za kemijsku i mikrobiološku zaštitu cijelih objekata.

Često pitanje među kupcima/potencijalnim korisnicima je "Zašto je voda tvrda?"

Voda dostupna iz bunara i drugih izvora obično sadrži mnoge otopljene tvari različitog porijekla. Prisustvo rastvornih soli kalcija i magnezija u vodi može uzrokovati ozbiljne probleme, obzirom na njihovu koncentraciju i primjenu vode. Soli kalcija i magnezija otopljene u vodi čine tvrdoću vode što uzrokuje nastajanje naslaga kamenca duž površine kotlova, grijača, perilica rublja itd., gdje se pritom stvaraju veliki problemi u njihovom radu. Kamenac onemogućava ispravnu toplotnu izmjenu, jer je on dobar toplotni izolator. Kamenac također uzrokuje i da voda teško teče kroz cijevi, a budući da smanjuje njihovu veličinu, može uzrokovati i blokadu, miješanjem, može lako doći do pojave korozije. Osim toga, tvrda voda može reagirati sa kemikalijama u mnogim kemijskim, industrijskim procesima.

Upravo tu djeluju uređaji za omekšavanje vode o kojima je detaljnije govoreno na spomenutoj radionici.

Prilikom odabira adekvatnog modela za omekšavanje vode na određenoj lokaciji, u obzir treba uzeti tvrdoću vode, dnevnu/mjesečnu potrošnju, namjenu omekšane vode i kapacitet koji vam odgovara.

Stručnjaci iz Nobel Corporation-a će vam pomoći u određivanju parametara i odabiru odgovarajućeg omekšivača za vodu.

Što Vaš prodajni tim čini izvrsnim? Koja je moć edukacije Vaše tvrtke?

Povezani članci

1

2

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim