Mostar

Intervju sa vlasnikom restorana FitBar Mostar: Biraj zdravo, biraj ukusno!

Ako po ičemu možemo okarakterizirati Hercegovinu, onda je to raznolika gastronomska ponuda. Kultura objedovanja vani je usađena u ljude Hercegovine, tako da je i sa biznis strane, ugostiteljstvo dobra poslovna branša.

 

Ipak, zadnjih mjeseci, u Hercegovinu je stigla zanimljiva i jedinstvena gastro priča. Radi se, naime, o otvaranju FitBara, prvog restorana zdrave hrane u Hercegovini.

Hrvatski

Od ponedjeljka pojačan inspekcijski nadzor iznajmljivača smještaja i benzinskih crpki

Na osnovu zahtjeva Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, za provedbom pojačanih inspekcijskih nadzora u tijeku trajanja turističke sezone na području HNŽ, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavještava fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iznajmljivanja smještajnih kapaciteta na području Grada Mostara, kako će se od 8.7.2024.

Hrvatski

Zašto uspješni u dijaspori ne bi bili uspješni i u BiH?

Prestižna konferencija povezivanja i suradnje, CONNECTO 2024, počela je danas u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru. Ovogodišnje izdanje privuklo je više od 260 sudionika iz Bosne i Hercegovine i dijaspore iz 29 zemalja regije, Europe i svijeta. 

 

Konferencija Connecto je već 7 godina tradicionalno okupljalište domaćih poduzetnika i onih iz dijaspore. Cilj joj je okupiti pripadnike dijaspore i lokalne poduzetnike kako bi međusobno komunicirali i našli nove načine za ostvarivanje novih poslovnih odnosa. 

Hrvatski

Mostar planira izgradnju solarnih sušara

 

Grad Mostar kreće sa istraživanjem tržišta o potrebama solarnih sušara.  


Ovaj posao dobila je je mostarka firma WEB Studio koja je odabrana kao najpovoljniji ponuđač putem direktnog sporazuma po cijeni od 3.744,00 KM, javlja Akta.ba.

Osim istraživanja tržišta, Grad Mostar je odabrao još jednu firmu koja će raditi na pripremi ovog projekta.

Hrvatski

Mostar priprema veliku turističku atrakciju

Grad Mostar planira revitalizirati brdo Hum nadomak grada i pretvoriti ga u atraktivno odredište za turiste i lokalno stanovništvo, objavio je gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić. 

 

Nakon razminiranja i stvaranja preduvjeta ra razvoj, planirana je potpuna transformaciju brda Hum, koja uključuje niz aktivnosti kako bi se maksimalno iskoristio njegov turistički potencijal, najavio je Kordić objavivši na svom Facebook profilu i 3D vizualizaciju projekta "Hum 2024".

 

Hrvatski

Jedan od najpoznatijih mostarskih restorana postaje hotel

Jedan od najpoznatijih mostarskih restorana posljednjih desetljeća, Karting Klub, zatvorio je svoja vrata radi obnove. Iz nje će izaći kao hotel. 

 

Prema objavi restorana, on će zadržati svoj prepoznatljivi šarm nakon obnove, ali će iznad njega biti dodane nove smještajne jedinice koje će služiti kao hotelski smještaj.

Hrvatski

Domaće kompanije spremne za ulazak u CBAM sustav

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji s Agencijom za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Sveučilištem u Mostaru, u sklopu 25. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar organizirala je poslovni forum "Spremni za CBAM i proces dekarbonizacije gospodarstva?". 

Hrvatski

EU perspektive za BiH kroz iskustva Hrvatske

U sklopu Trećeg mostarskog ekonomskog foruma na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2024., održana je i međunarodna konferencija "EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu - Iskustva Republike Hrvatske".

Međunarodna konferencija EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu - Iskustva Republike Hrvatske odvijala se kroz tri panela.

Kroz prvi panel razgovaralo se o benefitima koje je Hrvatska imala ulaskom u EU i što to sve BiH očekuje.

U drugom panelu predstavnici HBOR-a će govorili su o suradnji i s tvrtkama iz BiH i s tvrtkama koje rade i na prostoru BiH i Hrvatske. 

Hrvatski

Počeo je 25. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

U Mostaru je danas u nažočnosti mnoštva gospodarstvenika i političkih dužnosnika otvoren Međunarodni sajam gospodarstva koji je po 25. put otvorio vrata brojnim izlagačima i posjetiteljima. 

 

Na ovogodišnjem sajmu, koji će trajati do 20. travnja i čiji je zemlja partner ponovno Republika Hrvatska, sudjeluje više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja. Iz Hrvatske stiglo više od 40 tvrtki.

Manager.ba
 

Hrvatski