Mostar

Pogledajte kako će izgledati buduća cesta Španjolski trg - Hotel Ero

Cilj projekta je poboljšanje prometne sigurnosti i propusne moći kroz primjenu adekvatnih prometnih rješenja za navedena raskrižja, obzirom da se nalaze na glavnoj gradskoj prometnoj arteriji u smjeru sjever-jug.

 

Tvrtka Integra izradila je varijantna idejna rješenja, prometnu analizu i glavni projekt za odabrane optimalne varijante za rekonstrukciju raskrižja na magistralnoj cesti M6.1 na lokacijama Španjolski trg i spoj s Ulicom Kardinala Stepinca (kod Hotela Ero) u Mostaru.

Hrvatski

U Mostaru se gradi četverotračna prometnica u Ulici Ante Starčevića

U razdjelnom pojasu se gradi nova javna rasvjeta i cilj je da ulica što kraće bude bez rasvjete, a s obzirom na to da je ona i magistralna prometnica, da ne dolazi do obustave prometa.

 

Grad Mostar izvijestio je kako je glavnim projektom izgradnje četverotračne prometnice u Ulici Ante Starčevića predviđeno uklanjanje postojećeg drvoreda, kao i postojeće javne rasvjete jer se istočni rub prometnice uvlači u postojeći trotoar.

Hrvatski

Projekt od 17 milijuna KM: Priprema se gradilište nove mostarske Pedijatrije

Izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar na Bijelom Brijegu u Mostaru izvodi Konzorcij tvrtki 'A3 d.o.o.' Široki Brijeg i TT-kabeli d.o.o. Široki Brijeg, a vrijednost izvođačkog ugovora je 17.524,942,56 KM (bez PDV-a). Glavni projekt uradio je projektni biro 'Urbis 86' d.o.o. Široki Brijeg, a reviziju dokumentacije obavio je biro 'Čovjek i prostor' d.o.o. Mostar.

 

Hrvatski

VIDEO Jestiva gradska dvorišta u Mostaru

Udruženje građana “Nešto više“ iz Mostara s urbanim vrtlarima rade na projektu “Jestiva gradska dvorišta“. Cilj je ozeleniti i očistiti lokalne zajednice, te posaditi što više jestivih i ljekovitih biljaka.

 

Za prvu akciju odabrali su mostarski kvart Bulevar.

Kako prenosi BHRT, žele potencirati priču o perma kulturi, što je zapravo održivi način življenja.

Osim na hranu i okoliš glavni naglasak je na regeneraciji prirode.

Hrvatski

Prodaje se 11 poslovnih prostora u Vili Neretvi i vlasništvo u "Mostar Filmu"

Imovina, koja je predmet prodaje je u vlasništvu stečajnog dužnika, i prodaje se pojedinačno po LOT-ovima u postojećem pravnom statusu.

 

Stečajni dužnik PID d.o.o. Mostar oglasio je prodaju usmenim javnim nadmetanjem 11 poslovnih prostora u reprezentativnoj Vili Neretvi u Mostaru, poznatoj kao bivšoj Titovoj vili, kao i 100 posto udjela u poduzeću "Mostar Film".

Hrvatski

MOSTAR Osiguran novac za kružni tok na 'vrhu Avenije'

Osim toga, Grad ove godine planira i rekonstrukciju kružnog toka na M17 za oko 400 tisuća maraka.

 

Grad Mostar konačno je osigurao novac za izgradnju kružnog toka raskrižju na 'vrhu Avenije'. Još 2018. godine tvrtka Geo-data objavila je kako će izgledati kružni tok na križanju Rudarske, kneza Višeslava i ulice Kralja Tomislava.

Plan je, kako stoji u projektu, da se postojeće semaforizirano raskrižje pretvori u kružno, odnosno rotor.

Iz Grada se ranije najavljivalo kako će to raskrižje uskoro dobiti i najmodernije semafore s tipkalima.

Hrvatski

PRIHOD OD 1.5 MILIJUN KM: ZenDev iz Mostara očekuje rast poslovanja od 30 posto

Najvažnija strategija ove kompanije sadržana je u tome da, pružajući vrhunska i najsuvremenija softverska rješenja, osiguraju klijentima da njihovi proizvodi budu inovativni i na korak ispred vremena.

 

Konzultantska IT kompanija ZenDev d. o. o. Mostar posluje u BiH i Švedskoj, a njihova vrhunska i najsuvremenija softverska rješenja na izradi web i mobilnih aplikacija koriste klijenti širom svijeta.

Prema riječima Adnana Oručevića, direktora ZenDev d. o. o. Mostar, u 2019. godini ostvarili su rekordne poslovne rezultate.

Hrvatski

Vjetroelektrana kod Mostara: Hrvatski ogranak Siemensa i Wind Power udružuju snage

Predviđeno je da vjetroagregati budu pušteni u rad u proljeće sljedeće godine.

 

Započeli su radovi na izgradnji vjetroelektrane s 15 agregata nedaleko Mostara, na kojoj su glavni izvođači konzorcij “Siemens Gamesa Renewable Energy” Hrvatska i “Wind Power A/S” Danska.

Pozivajući se na Elektroprivredu BiH, mediji u Mostaru pišu da prve radove na pripremi terena, izgradnji temelja i miniranju kamenitog tla izvode kompanije “HP Investing” iz Mostara i “Minersko” iz Sarajeva.

Hrvatski