Mostar

REGIJA BRUJI: Prijestolnica Hercegovine nikad u svojoj povijesti nije zabilježila toliko posjetitelja

“Rođen sam 20 metara od židovske sinagoge, sto metara od džamije, 150 od pravoslavne i 300 od franjevačke katoličke crkve. I onda me pitaju što sam? Kažem im da sam Mostarac i građanin Europe”, govori Mili Bijavica, vlasnik najveće turističke agencije u cijeloj Hercegovini, Fortuna Toursa, i dodaje kako je cijeli život proveo u svome gradu i nikada nije pristajao da ga nazivaju podijeljenim.

Hrvatski

Otvara se najmoderniji restoran u BiH

U Bišće Polju u Mostaru na putu M17 u petak od 15 sati McDonald's će otvoriti svoj najmoderniji restoran u BiH, opremljen najnovijim tehnologijama koje predstavljaju budućnost ovog svjetski poznatog lanca za posluživanje hrane.

Investicija iznosi 3,5 milijuna KM, a posao u restoranu koji će imati više od 200 mjesta, dobilo je 40 novih radnika.

 

Hrvatski

YEP Inkubator poslovnih ideja: Sunkissed brine o ljepoti i izgledu Mostarki

Studio sunčanja i ljepote „Sunkissed“ nalazi se u samom srcu Mostara, i svakodnevno nudi uslugu korištenja solarija, kao i usluge profesionalnog lakiranja noktiju, korekcije obrva, šminkanja i madero terapije.

Otvoren u travnju 2018. godine, vrlo prijatnog i modernog ambijenta, ovaj studio je već uveliko na dobrom glasu među građanima Mostara.

Hrvatski

Vokabula stipendiranjem sudjeluje u razvoju budućih profesora

Dolaziš na prvi sastanak gdje si tek dobio posao i ravnatelj krene govoriti o stvarima koje izgledaju kao imena kineskih sela. Slušaš ga i zapravo ništa ne razumiješ: Što je KTN? Kakve veze nastavni plan i program ima s danima keksa? Ništa ti nije jasno, a glupo ti pitati jer to izgleda svi znaju.

Znamo taj osjećaj.

Jako malo studenata u stvari zna odakle bi htjelo početi nakon završenog fakulteta.

Očekivanja postoje, ali u vidu neke lijepe kancelarije, cifre i dress koda, ali ne konkretnog posla.

Hrvatski

MOSTAR I SPLIT: Tvornica cementa Kakanj otvara nove betonare

Direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža najavio je u intervjuu za Oslobođenje da u ovoj godini planiraju otvoriti dvije nove betonare.

Prema njegovim riječima, TC Kakanj ima mogućnost da godišnje proizvede oko 800.000 tona cementa, ali s obzirom na smanjen intenzitet investiranja, kao i veoma jaku konkurenciju na tržištu, godišnje plasiraju između 470.000 i 500.000 tona cementa, ovisno od potrebe tržišta. 

Hrvatski

Posao u Sarajevu mijenjao za nastavak karijere u kompaniji NSoft u Mostaru

Backend Developer po profesionalnoj vokaciji, Mirza Čehajić odlučio je posao u Sarajevu mijenjati za nastavak karijere u Mostaru. Njegova odluka bila je pomno planirana, a rezultat je Mirzine želje da za obitelj osigura mirnije okruženje, što se poklopilo sa poslovnom prilikom u NSoftu.

Već dvije godine je NSofter.

Odluka je pala.

Supruga i ja smo odlučili da nam je potrebna promjena.

Hrvatski