zaposlenici

U BiH posluju 242 velika, 1257 srednjih i 25.880 manjih poduzeća

U BiH su samo 242 velika poduzeća, tj. ona koja zapošljavaju više od 250 radnika, podaci su to Agencije za statistiku BiH.

Podaci koji se odnose na 2017. godinu pokazali su da u BiH ima 1257 srednjih poduzeća (broj zaposlenih 50 – 249), te 25.880 manjih poduzeća (0 – 49 zaposlenih), piše Večernji list BiH.

Istraživanje Agencije za statistiku obuhvatilo je 75.731 poduzeće i poduzetnika (27.379 poduzeća i 48.352 poduzetnika) s ukupnim brojem zaposlenih 555.590.

 

Hrvatski

5 razloga zašto vas vaši najbolji talenti napuštaju

Iako se vođenje poslovanja već proučilo na brojne načine, donoseći velike zaključke kako uspješno upravljati I voditi poslovanje, kako se ponašati prema zaposlenicima I slično, zanimljivo je da se ipak I dalje mnoge kompanije bore s tim da zadrže svoje najsposobnije zaposlenike.

 

Zaposlenik ne daje otkaz zbog kompanije, već zbog svojih šefova

 

Hrvatski

LJUDI SE TREBAJU ODMORITI: Uvodim radni tjedan od četiri dana

Hrvatska poduzetnica odlučila se na neobičan poslovni potez. 

Renata Šeperić Petak, hrvatska poduzetnica, u svojoj je tvrtki odlučila uvesti četverodnevni radni tjedan, shemu koja je već isprobana u nekim zemljama i koja je donijela dobre poslovne rezultate.

“Nismo ni u kakvim problema. Dapače, imamo dosta posla. Mi smo mala tvrtka, nas je deset, svi su stalno zaposleni.

Dobrim dijelom to su mladi ljudi, neki od njih imaju i djecu.

Hrvatski

CONFIG: Poboljšanje komunikacije pomoću team buildinga

Svjesni smo da tehnološka komunikacija napreduje brže nego li ljudska, no učinke neverbalne komunikacije u međusobnom komuniciranju ne može nadomjestiti nijedno tehnološko dostignuće. Važnost komunikacije ogleda se u korelaciji efikasnog sustava komuniciranja i efikasnosti tvrtke, komunikacija unutar tvrtke je osnova za efikasnost i produktivnost.

Hrvatski

Država koja će vam platiti ako biciklom dođete na posao

HolandIja je zemlja sa 17 miliona stanovnika i 22 miliona bicikala, a i dalje se trude da smanje zagađenost zbog saobraćaja. Zato su se dosjetili još jedne mjere koja bi mogla da im pomogne da sklone automobile sa ulica.

Riječ je o finansijskoj naknadi za biciklistički trud onih koji na posao putuju na dva “zelena” točka.

Hrvatski

NOBEL EDUKACIJE: Praktična iskustva o tretiranju vode postaju sve važnija

Imate li ponekada osjećaj dodatne vrijednosti kada se educirate i naučite nešto novo, a stečeno vas iskustvo čini moćnima? Naravno da imidž svake pojedine tvrtke grade i dodatno profiliraju i njeni zaposlenici, kreirajući zajedno sa nadređenima i kulturu organizacije u učenju, te daju novo svjetlo odjelu ljudskih potencijala.

Hrvatski

Zašto je Atlantic osmi put proglašen za najboljeg poslodavca u Francuskoj?

Zašto je Atlantic osmi put proglašen za najboljeg poslodavca u Francuskoj?

1. Dobro organiziran odjel za ljudske resurse
Odjel za ljudske resurse Atlantic grupe postavio je personalizirane programe integracije, prilagođene programe obuke i godišnje intervjue za procjenu kako bi razmotrili promjene i potrebe za dodatnim edukacijama.

Hrvatski

Audi uštedio 100 milijuna eura zahvaljujući svojim zaposlenicima

U tvornicama u Ingolstadtu i Neckarsulmu ušteđeno je 108 milijuna eura zahvaljujući idejama i sugestijama zaposlenika, koji su za to nagrađeni.

- Mi uvijek ohrabrujemo svoje zaposlenike da pažljivo gledaju na svoje radno okruženje i da uvijek preispituju "status quo", rekao je Joachim Kraege, šef organizacijsko-konzultacijskog odjela u Audiju, jer su kreativnost i inventivnost svih u Audiju krucijalni faktori za uspjeh tvrtke.

Hrvatski