AUDIT
Europski inspektori ocjenjuju mliječni sektor BiH
Manager BiH 03 lipnja, 2023

 

Generalno ravnateljstvo za zdravlje i sigurnost hrane Europske komisije (DG SANTE) od 1. do 13. lipnja provest će neovisno ocjenjivanje mliječnog sektora Bosne i Hercegovine za procjenu službenih kontrola nad proizvodnjom i certifikacijom mlijeka i mliječnih proizvoda za ljudsku uporabu namjenjenu za izvoz u Europsku uniju.

 

U ocjenjivanju će sudjelovati predstavnici Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine, nadležnih entitetskih ministarstava poljoprivrede, nadležnih entitetskih inspektorata, ćupanijski i općinski veterinarski inspektori zaduženi za provedbu službenih kontrola u objektima odobrenim za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u Europsku uniju, farmeri i predstavnici laboratorija koji vrše kontrolu sirovog mlijeka. U toku audita inspekcijski tim DG SANTE će posjetiti tri objekta za proizvodnju i preradu mlijeka i mliječnih proizvoda.

Cilj audita je provjera veterinarskog sustava Bosne i Hercegovine kod provedbe službenih kontrola nad proizvodnjom i certifikacijom mlijeka i mliječnih proizvoda namjenjenih za ljudsku potrošnju za izvoz u Europsku uniju, kako bi se ustanovilo kako se iste provode u skladu s uvjetima jednakim ili ekvivalentnim u Europskoj uniji. 

 

Manager.ba

Povezani članci

1

Tagovi:
Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji