EU

Potpisan 600.000 eura vrijedan sporazum između BiH i Njemačke

Upravo je ispunjavanje ove obaveze bilo jedno od ključnih uvjeta za liberalizaciju viznog režima za državljane Bosne i Hercegovine pri ulasku u zemlje Europske unije te njegova efikasnost i održivost jedan je od uvjeta europskih integracija naše zemlje.

 

Hrvatski

EU daje 10 milijuna eura za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu

Sada će otprilike 1.200 poduzeća imati korist od navedenih kredita što će im omogućiti da stvore 1.300 mjesta stručnog osposobljavanja, stažiranja i zaposlenja za mlade.

 

Za rješavanje nezaposlenosti mladih, ključnog ekonomskog i društvenog izazova u regiji, EU je putem Europskog investicijskog fonda pružila dodatnu garanciju koja će omogućiti bankama u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Kosovu da ponude povoljne kredite malim i srednjim poduzećima.

Hrvatski

10 novih bh. kompanija koje poštuju ljudska prava u poslovanju

Povelja se sastoji od 15 točaka koje se tiču sprječavanja narušavanja ljudskih prava, uključivanja zainteresiranih strana radi uvažavanja njihovog glasa i potreba, opredijeljenosti za jednak odnos prema svima, očuvanja radnog okruženja, zabrane prinudnog rada i zabrane umiješanosti u trgovinu ljudima, prava na sistem komunikacije koji maksimalno štiti povjerljivost za sve prijave zaposlenih.

 

Hrvatski

Nova pomoć EU za BiH za zelenu energiju

U intervjuu "Nezavisnim" i Europska banka za obnovu i razvoj, jedan od najznačajnijih financijera projekata u BiH, naznačila je da će ta institucija u skladu s europskim planovima prestati da financira prljave energente i fokusirati se isključivo na obnovljive izvore.

 

EU će u bliskoj budućnosti otvoriti Instrumente pretpristupne pomoći iz druge faze za energetske projekte, potvrđeno je "Nezavisnim" u Delegaciji EU.

Hrvatski

Strategijom EU bioraznolikosti odzvonilo hidroelektranama, što će BiH uraditi?

Bosna i Hercegovina je baš kao i EU strana potpisnica UN Konvencije o biološkoj raznolikosti, pod čijim okriljem se upravo provode pregovori za post 2020 agendu za biodiverzitet (Global Biodiversity Framework 2020-2030).

 

Europska komisija nedavno je usvojila i predstavila Strategiju EU-a za bioraznolikost do 2030. godine pod sloganom Vraćanje prirode u naše živote.

Hrvatski

550 novih radnih mjesta u BiH uz podršku EU

Europska unija kontinuirano podržava ekonomski razvoj i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Kroz projekt "Lokalna partnerstva za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini", Europska unija je izdvojila 4 milijuna eura za podršku formalnom zapošljavanju i stvaranju novih radnih mjesta, kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje i konkurentnost u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski

Bh. kompanije imaju kvalitetu za izvoz u EU

Veleposlanik Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg posjetio je jučer kompanije "Milkos" i "Akova Group" kako bi saznao više o izazovima i prilikama u sektoru mliječne industrije i peradarstva u BiH.

S rukovoditeljima ovih bh. tvrtki razgovarao je o izazovima pronalaska radne snage, konkurentnosti na europskom tržištu, ali i na potrebnim koracima ka poboljšanju generalne slike u smislu unapređenja vladavine prava.

Hrvatski

Ljubuški rani krumpir našao mjesto u trgovinama u BiH

Proizvođači mladog krompira iz Ljubuškog udružili su se pod brendom "Ljubuški rani", unaprijedili kvalitetu proizvoda i u 2018. godini, po prvi put, ostvarili zajednički izravan plasman u maloprodajne trgovinske lance u BiH.

Udruživanje proizvođača i unaprjeđenje kvalitete postignuto je uz  podršku Europske unije i Vlade Njemačke.

Hrvatski