KRIPTOVALUTE
Bitcoin i Ether dosegnuli nove rekorde
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 09 studenog, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Takozvani “ethereum ubojice” Solana i Cardano porasli su za 23 posto, odnosno 9 posto u posljednjih sedam dana.

 

Bitcoin i ether su u ponedjeljak navečer dosegnuli nove rekorde svih vremena. Cijena bitcoina u jednom je trenutku porasla iznad 67.700 dolara – nadmašivši prethodni rekord postavljen krajem oktobra – dok je ether po prvi put premašio 4.800 dolara.

Ovi rekordni iznosi dolaze usred šireg rasta na kripto tržištu. Takozvani “ethereum ubojice” Solana i Cardano porasli su za 23 posto, odnosno 9 posto u posljednjih sedam dana.

ProShares Bitcoin Strategy ETF, koji je pokrenut u listopadu/oktobru i prati ugovore o bitcoinima vezanim za buduću cijenu kriptovalute, u ponedjeljak je porastao za više od 8 posto.

Iako je teško povezati kratkoročna kretanja cijena s bilo kojim konkretnim događajem – a grafikoni cijena kriptovaluta često su prepuni volatilnosti – neki analitičari misle da će i bitcoin i ether nastaviti rasti u tjednima koje su pred nama.

U bilješci poslanoj u ponedjeljak, Mikkel Morch, izvršni direktor kripto hedge fonda ARK36, rekao je da se cijena od 70.000 dolara za bitcoin sada “čini neizbježnom”.

Drugi imaju hrabrije projekcije za to kamo ide bitcoin, budući da je JPMorgan nedavno udvostručio svoje predviđanje da će bitcoin u konačnici dostići 146.000 dolara, s kratkoročnim ciljem cijene od 73.000 dolara za ovu godinu.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu