kriptovalute

Trend kupovanja nekretnina kriptovalutama postaje sve popularniji u Europi


Veliki dio svjetskog bogatstva danas je zaključan u nelikvidnoj imovini, stoga se njima obično trguje uz popust.  

Prema nedavnoj studiji Boston Consulting Group, “tokenizacija” – korištenje kriptovaluta i blockchain tehnologije u transakcijama – obećava da će pretvoriti nelikvidna sredstva poput imovine u tokove kapitala – a očekuje se da će ovo tržište porasti na 16 biliona dolara (14,85 biliona eura) do 2030. godine.  

Hrvatski

Prodao je stan i uložio sve u kriptovalutu, a danas je vjerojatno najbogatiji čovjek na svijetu

Njegov put do kripto bogatstva započeo je u Šangaju 2013.

 

Direktor kripto mjenjačnice postao je jedan od najbogatijih ljudi na Zemlji. Changpeng “CZ” Zhao, koji vodi kripto burzu Binance, pridružio se redovima najvećih svjetskih milijardera, s procijenjenom neto vrijednošću od najmanje 96 milijardi dolara, prema novim izračunima Bloomberg Billionaires Indexa objavljenim u ponedjeljak na kojoj je zauzeo jedanaestu poziciju.

Hrvatski

Posljednji bitcoin će biti izrudaren 2140. godine

Proces kreiranja bitcoina, poznat kao rudarenje ili “iskopavanje”, izvodi se uz pomoć sofisticirane računarske opreme koja rješava na milijune ekstremno kompleksnih zadataka, a kao “nagradu” dobiva bitcoin.

 

Tragači za kriptovalutama do sada su “izrudarili” 90 posto raspoloživih bitcoina, odnosno 18,89 milijuna od mogućeg 21 milijuna.

Prvi bitcoin “iskopan” je u siječnju/januaru 2009. godine, a stručnjaci procjenjuju da će posljednji biti izrudaren 2140. godine, piše Blockchain, a prenosi RT.

Hrvatski

Bitcoin i Ether dosegnuli nove rekorde

Takozvani “ethereum ubojice” Solana i Cardano porasli su za 23 posto, odnosno 9 posto u posljednjih sedam dana.

 

Bitcoin i ether su u ponedjeljak navečer dosegnuli nove rekorde svih vremena. Cijena bitcoina u jednom je trenutku porasla iznad 67.700 dolara – nadmašivši prethodni rekord postavljen krajem oktobra – dok je ether po prvi put premašio 4.800 dolara.

Ovi rekordni iznosi dolaze usred šireg rasta na kripto tržištu. Takozvani “ethereum ubojice” Solana i Cardano porasli su za 23 posto, odnosno 9 posto u posljednjih sedam dana.

Hrvatski

Prva kompanija u Srbiji prodaje stanove i za kriptovalute

Na ovaj način investitorima koji ulažu u kriptovalute, omogućeno je da na jednostavan i efikasan način izvrše konverziju jednog oblika imovine u drugi, uz veliki nivo sigurnosti.

 

Iz stambenog kompleksa u Zemunu “Dunavska trilogija” najavili su ovih dana mogućnost kupovine stanova kriptovalutama.

Riječ je kako je navedeno, o potpuno sigurnoj transakciji bez provizije na burzi, a ova najava izazvala je veliko interesiranje i pažnju potencijalnih kupaca.

Hrvatski

Bitcoin preko 40.000 dolara

Do skoka vrijednosti najpopularnije kriptovalute na svijetu došlo nakon što ju je podržao milijarder Paul Tudor Jones, menadžer hedge fonda i osnivač korporacije Tudor investment.

 

Cijena bitcoina nastavila je rast jučer, dostigavši ponovo granicu od 40.000 dolara nakon dva tjedna.

Do skoka vrijednosti najpopularnije kriptovalute na svijetu došlo nakon što ju je podržao milijarder Paul Tudor Jones, menadžer hedge fonda i osnivač korporacije Tudor investment.

Hrvatski

Informacija iz Basela katapultirala bitcoin

Korištenje bitcoina kao zakonskog sredstva za plaćanje počet će za 90 dana, a tečaj bitcoina prema dolaru će odrediti tržište.

 

Bitcoin je u četvrtak skočio više od 13 posto, iznad 38.000 dolara nakon što je prijedlog Bazelskog odbora bankama dao zeleno svijetlo da drže vodeću kriptovalutu i drugu digitalnu imovinu.

Najpopularnija kriptovaluta dostigla je najviših 38.461 američkih dolara tijekom ranog poslijepodneva, pojačavajući rast koji je započeo dan ranije.

Hrvatski

Prva zemlja u kojoj će bitcoin biti službeno sredstvo plaćanja?

Predsjednik je na velikoj online konferenciji posvećenoj bitcoinu objasnio da će tako olakšati ljudima koji su otišli iz zemlje da brže, lakše i bez dodatnih troškova šalju novac nazad u maticu.

 

Naib Bukele, predsjednik El Salvadora najavio je da će u toj zemlji bitcoin postati službeno sredstvo plaćanja. Ako Kongres podrži ideju predsjednika El Salvadora, mala država Centralne Amerike postala bi prva na svijetu u kojoj je jedna kriptovaluta službeno sredstvo plaćanja.

Hrvatski