MILIJUNAŠI
Što mislite, koliko Crna Gora ima milijunaša? Imamo brojku
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 16 rujna, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Depozit veći od milijun eura u Crnoj Gori na kraju kolovoza/augusta ima 71 građanin, saopćeno je iz crnogorske Centralne banke (CBCG) pozivajući se na mjesečne izvještaje koje im banke dostavljaju.

U odnosu na kraj prošle godine, kada je broj građana koji imaju depozit veći od milijun eura bio 69, sada ih dva više, prenosi RTCG.

Kako se navodi, najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 milijuna, kazali su iz CBCG i dodali da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata.

“Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 milijuna eura na kraju kolovoza/augusta, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 milijuna eura”, saopćili su iz CBCG.

Sudeći prema podacima, broj milijunaša u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava – u 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54.

Prema podacima Centralne banke Crne Gore, banke su u januaru odobrile 2,94 milijarde eura kredita, a u odnosu na isti period prošle godine odobreno je 10,2 posto više kredita.

Povezani članci

1

2