milijunaši

Što mislite, koliko Crna Gora ima milijunaša? Imamo brojku

Depozit veći od milijun eura u Crnoj Gori na kraju kolovoza/augusta ima 71 građanin, saopćeno je iz crnogorske Centralne banke (CBCG) pozivajući se na mjesečne izvještaje koje im banke dostavljaju.

U odnosu na kraj prošle godine, kada je broj građana koji imaju depozit veći od milijun eura bio 69, sada ih dva više, prenosi RTCG.

Kako se navodi, najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 milijuna, kazali su iz CBCG i dodali da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata.

Hrvatski

U svijetu 22,1 milijun dolarskih milijunaša

Izvješće Boston Consulting Groupa (BCG) pokazuje da je 2018. godine u svijetu bio 22,1 milijun dolarskih milijunaša, a broj im je broj u usporedbi s 2017. godinom porastao za 2,1 posto, dok je u Hrvatskoj rast osobnog bogatstva iznad regionalnog prosjeka.

Milijunaši zajedno posjeduju 50 posto osobne financijske imovine u svijetu, kaže se u izvješću pod nazivom Global Wealth 2019: Reigniting Radical Growth.

Hrvatski

Evo kako je to uspjelo svjetskim milijunašima

Većina francuskih i britanskih milijunaša stekla je bogatstvo zahvaljujući uspješnoj karijeri, a talijanski bogataši, njih čak 70 posto, svoje bogatstvo mogu zahvaliti nasljedstvu.

Zanimljivo je i da je čak petina bogataša iz Hong Konga stekla novac na igrama na sreću.

Tri četvrtine anketiranih milijunaša iz Francuske, Italije, Dubaija, Velike Britanije i čak 84 posto iz Singapura potvrdilo je da su bogatiji od svojih roditelja, piše business.hr.

Francuzi bogatstvo ulažu najviše u nekretnine, plemenite metale i umjetnine.

Hrvatski

Dilali su marihanu u školi, prodavali paprike…

Rast cijena dionica kompanija koje se bave marihuanom „proizveo“ je milijunaše, pa čak i prve milijardere u ovom biznisu.

Veliki broj američkih saveznih država dosad je legalizirao marihuanu.

U Kanadi je ona legalna samo u zdravstvene svrhe, ali će se to promijeniti 17. listopada kada će ta država u potpunosti legalizirati ovu drogu.

Hrvatski

Mjesto gdje su milijunaši odlučili sačekati Sudnji dan

Ako imate više novca nego što možete potrošiti u nekoliko uzastopnih života i živite u zemlji u kojoj vam mnogi zamjeraju to bogatstvo – a još imate aktivnu maštu kojoj nije teško zamisliti scenarij poput onog iz serije “Walking Dead” – na raspolaganju vam je više opcija nego što bi to čovjek isprva pomislio.

Godine i godine razgovora o ovakvom ili onakvom Armagedonu među poduzetnicima iz Silicijske doline u posljednje su vrijeme prerasle u žestoku akciju.

Hrvatski