milijunaši

U svijetu 22,1 milijun dolarskih milijunaša

Izvješće Boston Consulting Groupa (BCG) pokazuje da je 2018. godine u svijetu bio 22,1 milijun dolarskih milijunaša, a broj im je broj u usporedbi s 2017. godinom porastao za 2,1 posto, dok je u Hrvatskoj rast osobnog bogatstva iznad regionalnog prosjeka.

Milijunaši zajedno posjeduju 50 posto osobne financijske imovine u svijetu, kaže se u izvješću pod nazivom Global Wealth 2019: Reigniting Radical Growth.

Hrvatski

Evo kako je to uspjelo svjetskim milijunašima

Većina francuskih i britanskih milijunaša stekla je bogatstvo zahvaljujući uspješnoj karijeri, a talijanski bogataši, njih čak 70 posto, svoje bogatstvo mogu zahvaliti nasljedstvu.

Zanimljivo je i da je čak petina bogataša iz Hong Konga stekla novac na igrama na sreću.

Tri četvrtine anketiranih milijunaša iz Francuske, Italije, Dubaija, Velike Britanije i čak 84 posto iz Singapura potvrdilo je da su bogatiji od svojih roditelja, piše business.hr.

Francuzi bogatstvo ulažu najviše u nekretnine, plemenite metale i umjetnine.

Hrvatski

Dilali su marihanu u školi, prodavali paprike…

Rast cijena dionica kompanija koje se bave marihuanom „proizveo“ je milijunaše, pa čak i prve milijardere u ovom biznisu.

Veliki broj američkih saveznih država dosad je legalizirao marihuanu.

U Kanadi je ona legalna samo u zdravstvene svrhe, ali će se to promijeniti 17. listopada kada će ta država u potpunosti legalizirati ovu drogu.

Hrvatski

Mjesto gdje su milijunaši odlučili sačekati Sudnji dan

Ako imate više novca nego što možete potrošiti u nekoliko uzastopnih života i živite u zemlji u kojoj vam mnogi zamjeraju to bogatstvo – a još imate aktivnu maštu kojoj nije teško zamisliti scenarij poput onog iz serije “Walking Dead” – na raspolaganju vam je više opcija nego što bi to čovjek isprva pomislio.

Godine i godine razgovora o ovakvom ili onakvom Armagedonu među poduzetnicima iz Silicijske doline u posljednje su vrijeme prerasle u žestoku akciju.

Hrvatski