prilika

Tibra-Pacific želi graditi hidrocentralu

Načelnik Zavidovića Hašim Mujanović ugostio je premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića, ministra energije, rudarstva i industrije FBiH Nermina Džindića i vlasnika građevinske kompanije Tibra-Pacific Tihomira Brajkovića.

Povod ove posjete je izgradnja hidrocentrale na rijeci Bosni koja bi se trebala realizovati u skorije vrijeme.

Hrvatski

Posao na javnim radovima za 386 osoba

JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” pristupila je potpisivanju ugovora sa poslodavcima po Programu javnih radova, nakon usvajanja prijedloga liste poslodavaca – aplikanata koji ispunjavaju uvjete za učešće Vlade Kantona Sarajevo.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 25 poslodavaca koji su kroz svoje projekte iskazali potrebu za angažovanjem 555 osoba.

Hrvatski

Dizajniraj službenu majicu Mostar Summer Festa i osvoji vrijedne nagrade

Voliš festivale?
Imaš smisla za dizajn?

Onda je ovo idealna prilika za tebe jer Mostar Summer Fest traži autora službene ovogodišnje Festivalske majice!

Natječaj traje do 15.5. u ponoć!

Ukoliko želiš sudjelovati dovoljno je da svoj prijedlog dizajna pošalješ na mail [email protected]

Hrvatski

Apsolventima šansa za zaposlenje

Sberbank Banjaluka pokrenula je program stručnog osposobljavanja i usavršavanja za apsolvente koji su pri kraju studija i studente koji su tek završili studije Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Prema riječima Rade Radišić, rukovoditelljica Službe ljudskih resursa Sberbank Banjaluka, završetak studija, potraga za poslom i preuzimanje odgovornosti za vlastitu budućnost, egzistenciju i samostalno odlučivanje su faze u kojima se najviše nalaze mladi ljudi koji upravo završavaju ili su završili studije.

Hrvatski

Poziv na jednogodišnju volontersku praksu u Njemačkoj

Institut za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum mobile“ raspisuje poziv za sve zainteresovane mlade osobe (uzrasta od 18 do 30 godina), državljane Bosne i Hercegovine, da se prijave na program ESC – European Solidarity Corps (nekadašnji EVS – European Voluntary Servis) i uzmu učešće u jednogodišnjem volonterskom programu, koji će se održavati u mjestu Ostrhauderfehn, regija Donja Saksonija, Savezna Republika Njemačka.

Hrvatski

UPRAVO TEBE TRAŽIMO! Veljača je idealna za novi posao

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba.

1. VODITELJ PRODAVAONICE

Hrvatski

Konkurencija – prijetnja ili prilika?

Svaki poduzetnik, direktor, manager ili vlasnik poslovnog poduhvata će se složiti da je osnovni cilj i misija biznisa – pobijediti konkurenciju!

Međutim, statistike i observacije kažu da samo 50% svih novih poslova preživi prvih pet godina rada, dok kasnije, samo trećina dođe do jubilarnih 10 godina u poslu. Postoji veliki broj razloga za neuspjeh, a među najvećima je nedostatak jedinstvenosti i različitosti u odnosu na konkurente iz iste grane poslovanja.

Hrvatski