KANTON SARAJEVO
Posao na javnim radovima za 386 osoba
Manager.ba/Biznisinfo.ba BiH 28 svibnja, 2018

JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” pristupila je potpisivanju ugovora sa poslodavcima po Programu javnih radova, nakon usvajanja prijedloga liste poslodavaca – aplikanata koji ispunjavaju uvjete za učešće Vlade Kantona Sarajevo.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 25 poslodavaca koji su kroz svoje projekte iskazali potrebu za angažovanjem 555 osoba.

Uvjete javnog poziva ispunila su 22 poslodavca, među kojima su: JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, KJKP Tržnice-pijace, JP Ilidža, KJKP Park, Sarajevoputevi d.d., Crveni križ općina Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Novi Grad, Novo Sarajevo kod kojih će kroz javne radove biti angažovano 386 nezaposlenih osoba, na period od dva mjeseca.

Za Program javnih radova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo izdvojila je 551.648,04 KM. Služba će poslodavcima koji su obuhvaćeni ovim programom refundirati sredstva u mjesečnom bruto iznosu od 714,57 KM po angažovanoj osobi, a svi drugi eventualni troškovi padaju na teret poslodavca.

Cilj Programa javnih radova je stimulisanje zapošljavanja teško upošljivih kategorija nezaposlenih osoba na poslovima koji će se izvoditi u oblastima: uređenje okoline, izgradnje i sanacije infrastrukture, socijalne zaštite na području Kantona Sarajevo, kulture, turizma i sajamskih manifestacija, saopćeno je iz Vlade KS.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna