direktori

Direktor u znak zahvalnosti svake godine napiše 9.200 rođendanskih čestitki zaposlenicima

Sheldon Yellen, direktor američke kompanije BELFOR Holdings koja se bavi restauracijom imovine, svake godine ručno napiše 9.200 rođendanskih čestitki svojim zaposlenicima. Yellen je počeo pisati rođendanske čestitke zaposlenicima kompanije od 1985. godine, mnogo prije nego je postao direktor. U današnje vrijeme svake godine napiše 9.200 čestitki, po jednu za svakog zaposlenika.

Hrvatski

KOLIKO JE SATI? Ovo su satovi koje nose najmoćniji direktori svijeta

Za mnoge biznismene, sat na ruci je više od uređaja koji pokazuje vrijeme. To je stav.

Mnogi biznismeni također kažu da je sat dobra „priča“ za probijanje leda: „U nepoznatom gradu, mogu prići potpuno nepoznatom strancu i uz pomoć dvije riječi potpuno spustiti barijere – „Lijep sat“, kaže Hamilton Powell, direktor kompanije „Crown & Caliber“, koja se bavi online prodajom luksuznih satova.

Site Business Insider je uz pomoć „Crown & Caliber“ napravio popis satova koje nose direktori nekih od najmoćnijih kompanija.

Hrvatski

Britanski direktori najplaćeniji u Europi

Šefovi britanskih kompanija najplaćeniji su u Europi, pokazuje analiza belgijske poslovne škole Vlerick.

Analiza je obuhvatila izvršne direktore firmi koje čine šest europskih burzovnih indeksa, a promatran je omjer između direktorskih i radničkih zarada, prenio je portal Poslovni.hr.

Na osnovu podataka za prošlu godinu, izvršni direktori kompanija iz sastava indeksa FTSE 100 u prosjeku imaju 94 puta višu platu od prosječnog radnika.

Hrvatski

Koje knjige čitaju direktori najuspješnijih biznisa u svijetu?

Čitati knjige – ugodno s korisnim! Biti u svijetu biznisa znači ne pristajati na prosjek, već konstantno raditi na vlastitom usavršavanju. Da biste to postigli, morate se educirati. Knjige nisu skupe, mnoge su vam besplatno dostupne u pdf formatu. Samo je do vas što ćete izabrati.

Direktori najuspješnijih biznisa svakodnevno prave izbor kada je riječ o vlastitoj edukaciji.

Hrvatski

Etika plaća u pravednom društvu: Što misle direktori?

Postoji značajna međugeneracijska razlika u mišljenju o pravednoj plaći i o tome što je etično ponašanje u vezi plaće, pri čemu mlađa generacija želi jaču zaštitu siromašnijih, u usporedbi sa starijom generacijom koja će vjerojatnije vjerovati u učinkovitost tržišnih ishoda u stvaranju pravednijeg društva.

To pokazuje najnovije istraživanje i izvješće PwC-a, Etika plaća u pravednom društvu: što misle direktori?

Hrvatski