H&M
Zašto će BiH postati 71. država u kojoj će ovaj brend imati prodavnice?
Manager.ba/Klix.ba BiH 27 kolovoza, 2018

Nedavnim osnivanjem firme u Sarajevu globalni proizvođač i trgovac odjećom Hennes&Mauritz (H&M) sa sjedištem u Švedskoj potvrdio je najave o otvaranju prve trgovine u BiH tijekom iduće godine.

Da će BiH postati 71 zemlja u svijetu u kojoj H&M ima trgovine, navodi se i u posljednjem poslovnom izvještaju te korporacije prema kojem su u prvoj polovici ove godine ostvarili prihod od prodaje od preko deset milijardi eura, a dobit od oko 600 milijuna eura nakon oporezivanja, prenosi Jutarnji.hr .

"Većinu prodavnica koje otvaramo su na tržištima u nastajanju, a većina prodavnica koje zatvaramo nalaze se na već uspostavljenim tržištima.

Prodajna mjesta za naše nove marke odjeće otvoriti će se na našim uspostavljenim tržištima.

Još uvijek vidimo veliki potencijal za nove trgovine u narednim godinama, budući da prodaja naših novijih marki postupno daju sve veći udio portfelja trgovine – pojasnio je strategiju H&M-a njegov predsjednik Uprave Karl Johan Persson, otkrivši kako je H&M ove godine planirao otvoriti 390 prodavnica, a zatvoriti njih 150. 

 

 

4.800 prodavnica diljem svijeta u kojima je zaposleno oko 130 tisuća radnika

 

Prvu trgovinu u Hrvatskoj H&M je otvorio 2011., a do sada ih je nanizao petnaest. 

Kad su u pitanju zemlje okruženja, u Sloveniji je švedski trgovac odjećom prvu trgovinu otvorio 2004., a u Srbiji 2013.

 

U nekašnjim jugoslavenskim republikama imaju 40 trgovina

 

Prva prodavnica H&M-a u Sarajevu bi se mogla nalaziti u tržnom centru Alta.

Posljednja tržišta prije BiH koje je H&M otvorio bila su Island, Kazahstan, Gruzija, Vijetnam i Kolumbija, sve tijekom prošle godine.

Tagovi:
Povezani članci

1

2