ZANIMLJIVOSTI
ZŠEM: Prvi put u Hrvatskoj održan potpuno online prijamni ispit!
Manager.ba/narod.hr Regija 22 travnja, 2020
Izvor fotografije:
narod.hr

ZŠEM već dvadeset godina sustavno koristi e-learning i LMS (Learning Management System) koji omogućava dostupnost nastavnih materijala svih kolegija svim studentima i nastavnicima.

 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je u subotu, 18. travnja/aprila, po prvi puta u Hrvatskoj organizirala i provela potpuno ONLINE prijamni ispit.

Prijamni ispit prošao je iznimno uspješno, bez tehničkih poteškoća, kašnjenja ili odgoda.

Organizirani prijamni ispit sadržavao je sve elemente koje inače sadržavaju prijamni ispiti na ZŠEM-u: test iz matematike, test iz engleskog jezika, esej i intervju te test opće informiranosti za kandidate studija Poslovnog prava i ekonomije i Poslovne matematike i ekonomije.    

„U korak s tehnologijama, apsolutno smo se prilagodili današnjoj situaciji te omogućili maturantima pisanje prijamnog ispita prema planu. Svjesni smo da je prilagodljivost fakulteta sada presudna, stoga je i 30 profesora ZŠEM-a bilo na raspolaganju kandidatima kako bi sve prošlo besprijekorno. Kandidati su ispunjavanjem ankete pokazali kako im je važno postojanje online mogućnosti studiranja, svidio im se online prijamni ispit te su upoznati s činjenicom kako je ZŠEM prvi organizirao nesmetano održavanje online nastave“, rekao je dr.sc. Goran Oblaković, prodekan preddiplomskih studija.

Tijekom prijamnog ispita, ZŠEM je organizirao online druženje s roditeljima na kojem su sudjelovali prodekani dr.sc. Goran Oblaković i dr.sc. Mato Njavro, direktor dr.sc. Zoran Barac, tajnik Ida Ćavar Bilobrk, mag.iur i voditeljice ureda marketinga Maja Čatlak i Nikol Šćrbec te su odgovarali na njihova pitanja i otkrivali im koje sve dodatne mogućnosti ZŠEM nudi.

ZŠEM je prva institucija visokog školstva koja je otpočetka uvedenih mjera za sve studente osigurala nesmetano održavanje online nastave i drugih nastavnih aktivnosti.

Distance learning je nešto po čemu je ZŠEM prepoznatljiv još od samog osnutka 2002. godine, a dodatno ga oplemenjuje činjenica da je svakom studentu uz udžbenike nakladničke kuće Mate, dostupna i ebook24.com, najveća hrvatska e-knjižara poslovne i ekonomske literature.

ZŠEM već dvadeset godina sustavno koristi e-learning i LMS (Learning Management System) koji omogućava dostupnost nastavnih materijala svih kolegija svim studentima i nastavnicima.

Predviđajući da će se određeno vrijeme cijeli nastavni proces morati odvijati online, ZŠEM se dodatno pripremio i obogatio sadržaje i alate koje koriste za online learning.

Tako uz Loomen, koji omogućava snimanje predavanja, koriste i aplikaciju Zoom koja omogućava sinkrona predavanja, ali i nesmetano održavanje obrana završnih radova.

„Kompletan e-learning sustav ZŠEM-a koji smo gradili godinama omogućava nesmetano održavanje predavanja, seminara, ali i svih drugih nastavnih aktivnosti poput kolokvija, ispita, timskih projekata, prezentacija, obrana završnih i diplomskih radova i dr.“, dodao je dr.sc. Mato Njavro, prodekan ZŠEM-a.

Tagovi:
Povezani članci

1

2