BIHAĆ
Telemach nastavlja okrupnjavati lokalne telekomunikacijske tvrtke
Manager BiH 01 veljače, 2023

Prije nekoliko mjeseci Telemach je pregovarao sa tuzlanskom TX TV, a danas je u u procesu preuzimanja Miss.net d.o.o. iz Bihaća.

 

Od trenutka ulaska na bosanskohercegovačko tržište Telemach je svoju poslovnu strategiju temeljio na gradnji vlastite infratsrukture i preuzimanju i okrupljivanju manjih telekomunikacijskih kompanija s već postojećom telekomunikacijskom infrastrukturom kako bi na što manju mjeru smanjio ovisnost o infratstrukturi dominantnih (mahom u državnom vlasništvu) telekomunikacijskih operatera. Tu strategiju koristi i danas.

Prije nekoliko mjeseci mediji su izvještavali kako Telemach pregovara sa tuzlanskom TX TV, a danas je BiznisInfo obznanio kako je u u procesu je preuzimanja Miss.net d.o.o. iz Bihaća.


Miss.Net se bavi pružanjem usluga kabelske distribucije audiovizualnih medijskih sadržaja i Interneta na području Županije unsko-sanske. Koristi vlastitu i zakupljenu mrežu za pružanje usluga krajnjim korisnicima, uključujući i call-centar. U posljednje dvije godine imao je godišnje prihode između 3 i 4 milijuna KM i dobit od po preko millijun KM. Vlasnici ove bihaćke tvrtke Enes Hajdarević (29%) i Mirzeta Isić (71%). BiznisInfo piše kako će Telemach preuzeti 100% udjel. 

Manager.ba
 

Najnovije vijesti
Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji