VISOKO
Prevent Fabrics proizvodi za brend Samsonite
Manager..ba/akta.ba BiH 06 ožujka, 2018

Prevent Fabrics Visoko je u proteklom periodu značajno proširio proizvodni portfolio te ostvario nova tržišta i kupce.

"Koristeći znanja i tehnologije koje Prevent grupacija ima te industrije u kojima posluje, uspostavili smo nove linije u proizvodnji, pa danas osim za potrebe Grupacije, proizvodimo tekstil za neke od vodećih kompanija u oblasti automobilske industrije", izjavila je Aida Ganić, direktorica ove kompanije.

Prevent Fabrics Visoko proizvodi tekstil za automobilsku i industriju namještaja kao i kućni tekstil, a ove godine se pozicionirao na listu "Brzorastuće kompanije u BiH i regiji". Također, Prevent Fabrics ostvario je i rast prometa, izvoza kao i broja zaposlenih.

Pored ovih industrija Prevent Fabrics ulazi i u potpuno nove projekte proizvodnje tekstila za dječije autosjedalice, putni prtljag kao i outdoor tekstil. Ono što posebno izdvajaju jeste početak proizvodnje materijala za putni prtljag poznatog brenda Samsonite.

Prevent Fabrics Visoko, članica je Prevent grupacije i posluje od 2013. godine. Zapošljava blizu 200 uposlenih sa godišnjim kapacitetom od 10 miliona metara tekstila.

Inače, Prevent grupacije u Visokom, pored tekstila proizvodi namještaj, kožu i autoprevlake te zapošljava blizu 2000 uposlenika. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju i programima obuke, u proteklom periodu povećan je i broj zaposlenih za oko 100 novih uposlenika a shodno širenju poslovanja planirano je i novo zapošljavanje.

Povezani članci

1

2