Visoko

U Visokom se grade 164 nove stambene jedinice

Od početka godine pa do kraja rujna/septembra, odobrenje za izgradnju privatnih stambenih objekata na području grada Visokog zatražila su i dobila 43 fizička lica za ukupnu korisnu površinu stambenog prostora od 7.099 m2.


U istom periodu izdata su odobrenja za izgradnju poslovnih objekata za ukupnu korisnu površinu poslovnog prostora od 8.158 m2.

Hrvatski

U Visokom otvoren pogon za proizvodnju HTZ opreme

Kompanija “Porča” proizvode plasira na domaćem i izvoznim tržištima, a od ove godine izvoze i na tržište Njemačke.

 

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić otvorio je pogon za proizvodnju HTZ opreme u kompaniji “Porča” d.o.o. Visoko, kojoj je ovom prilikom uručen i certifikat kvalitete ISO 9001:2015.

Kompanija “Porča” postoji 30 godina a bavi se proizvodnjom HTZ opreme i opreme za zaštitu na radu.

Hrvatski

Neimax Visoko proširuje proizvodnju i otvara nova radna mjesta

Poslovanje ide uzlaznom putanjom, a samim tim se otvaraju vrata i novim radnim mjestima. U vrijeme pandemije primili su još sedam novih radnika u proizvodnji.

 

U vrijeme kada kriza nastupi, strategija više ne postoji već se mora upravljati krizom, navode iz Tvornice za proizvodnju kartona i kartonske ambalaže "Neimax" d.o.o Visoko koja je uz pozitivan stav i poslovanje uspjela sačuvati kompaniju od posljedica pandemije.

Hrvatski

Grad Visoko umanjio zakupnine poslovnih prostora za 50 posto

Umanjenje zakupnine ne odnosi se na javna poduzeća i javne ustanove, državne institucije, političke stranke, banke, pekare, trgovine prehrambenim i mesnim proizvodima.

 

Na prijedlog Štaba civilne zaštite Grada Visoko, Gradsko vijeće donijelo je Odluku o umanjenju zakupnine poslovnih prostora za mjesec ožujak/mart i travanj/april 2020. godine.

Hrvatski

LIKERI IZ VISOKOG: „Kraljica“ osvojila ljubitelje ljutih kapljica

Medovača, Malinovača, Medica i Malinica su rakije i likeri proizvedeni pod brendom „Kraljica“. Ova alkoholna pića sinonim su kvalitetnog, domaćeg proizvoda, a svoj put našla su do mnogobrojnih ljubitelja ljute kapljice i nagrađivana su za vrhunski kvalitet.

Poljoprivrednu proizvodnju „Malinica“ 2016. godine započela je Sabina Krivdić iz Visokog sa namjerom da se bavi uzgojem malina i njihovom preradom.

Hrvatski

Prevent Fabrics proizvodi za brend Samsonite

Prevent Fabrics Visoko je u proteklom periodu značajno proširio proizvodni portfolio te ostvario nova tržišta i kupce.

"Koristeći znanja i tehnologije koje Prevent grupacija ima te industrije u kojima posluje, uspostavili smo nove linije u proizvodnji, pa danas osim za potrebe Grupacije, proizvodimo tekstil za neke od vodećih kompanija u oblasti automobilske industrije", izjavila je Aida Ganić, direktorica ove kompanije.

Hrvatski