KANTONI
Pogledajte kako će nova Vlada KS potrošiti skoro milijardu iz budžeta
Manager.ba/akta.ba BiH 09 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Na sjednici koja će biti održana u srijedu, treba usvojiti budžet kako bi se nastavilo normalno funkcioniranje i financiranje potreba u Kantonu Sarajevo.

 

Novi saziv Vlade Kantona Sarajevo zakazao je za 11. ožujka/marta, sjednicu na kojoj će zastupnici u Skupštini KS raspravljati o Prijedlogu budžeta za 2020. godinu koji iznosi 989.264.434 KM.

Podsjetimo, zastupnici Skupštine KS donijeli su krajem januara ove godine Odluku o privremenom financiranju za prva tri mjeseca ove godine.

Na sjednici koja će biti održana u srijedu, treba usvojiti budžet kako bi se nastavilo normalno funkcioniranje i financiranje potreba u Kantonu Sarajevo.

Samostalni zastupnik Damir Nikšić na Facebooku je apelirao građanima da predlože amandmane za koje smatraju da su u korist građana, a koje će on uputiti u proceduru.

Prijedlog budžeta odnosno planiranu raspodjelu trošenja novca možete pronaći OVDJE

Inače, pored budžeta na dnevnom redu zakazane sjednice naći će se i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje KS, Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS Sarajevo za 2020. godinu s Odlukom o izvršavanju Financijskog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Tagovi:
Povezani članci

1

2