NAVIKE POZNATIH
Najbogatiji čovjek na svijetu ne gubi vrijeme na naviku koju vjerojatno i vi imate
Manager.ba Svijet 19 studenog, 2017

Jeff Bezos vodi jednu od najrazvijenijih tehnoloških kompanija na svijetu, no nećete ga vidjeti kako svaki trenutak provjerava svoj pametni telefon.

Business Insider prenosi njegovu izjavu kako želi ostati fokusiran na ono što trenutno radi, ma što to bilo.

„Ne volim multitasking“, kaže osnivač i vlasnik Amazona. „To mi smeta. Ako čitam mailove, onda čitam mailove.“

Vrlo je moguće da je Bezos u pravu. Naime, kako dalje prenosi Business Insider, eksperti se slažu da konstantno provjeravanje telefona može biti pogubno po produktivnost. Prema istraživanjima, upotreba pametnih telefona konstantno raste a skoro polovina korisnika navodi kako mora uložiti određeni napor da ograniči vrijeme kada ih koristi.

Za tehnološkog mogula i najbogatijeg čovjeka na svijetu, ne radi se o svjesnom naporu ili strategiji za povećanje produktivnosti. Očigledno, Bezos je uvijek bio takav. Medijima je govorio o tome kako su, dok je kao dječak pohađao školu, učitelji morali pomjerati njegov stol ukoliko su ga željeli premjestiti na drugo mjesto u učionici.

“Meni ne treba nikakva disciplina da se suzdržim od stalnog provjeravanja mailova“, kaže Bezos. „Za mene je to potpuno prirodno, volim da sam prisutan.“

Osim toga, ako je nešto zaista važno u pitanju, ljudi će pronaći način da mi to i kažu, tvrdi Bezos koji preferira konverzacije licem u lice.

„Kad večeram s nekim, onda sam posvećen toj večeri, bez obzira da li sam sa svojom obitelji ili prijateljima“, kaže on. „Volim razgovarati sa ljudima sa kojima sam u tom trenutku. Volim raditi ono što upravo radim.“

Povezani članci

1

2

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Dječja ortopedija – iskustvo pacijenta
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustva pacijenata