MENADŽERI
Jeff Bezos donira 33 milijuna dolara za školovanje imigranata
Manager.ba/Poslovnenovine.ba Svijet 17 siječnja, 2018

CEO Amazona i najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos donirao je 33 milijuna dolara fondu školarina za takozvane “sanjare”, ilegalne imigrante koji su dospjeli u Sjedinjene Američke Države kao djeca.

Ova donacija je najveći projekt Bezosove humanitarne organizacije još od 2014. godine i trebala bi pokriti školarine za koledž za 1.000 maturanata srednjih škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovim potezom Bezos pokazuje sve veće političke ambicije, a svoj potez objasnio je kao osobni projekt, jer je njegov otac došao u SAD kao 16-godišnjak bez znanja engleskog jezika.

Fondacija “TheDream.US” partner je sa više od 70 koledža u 15 američkih država, a dobitnici školarine ukupno ostvare pravo na 33.000 dolara stipendije koja pokriva sve studentske troškove.

Trenutno skoro 3.000 “sanjara” pohađa program.

Trumpova administracija u rujnu je ukinula program DACA kojim je njegov prethodnik Barack Obama dopustio djeci imigrantima zaštitu od deportacije.

Program DACA zvanično bi trebao biti ukinut u ožujku, mada je federalni sud u San Franciscu trenutno blokirao tu odluku koja će pogoditi čak 800.000 “sanjara.”

Bezos je jedan od tehnoloških giganata koji su potpisali pismo tražeći produženje programa.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo