NAJBRŽE RASTUĆE SREDNJE EUROPE
Deloitte izdvojio tri brzorastuće tvrtke iz Bosne i Hercegovine
Manager BiH 25 studenog, 2023

U najnovijoj ljestvici najbrže rastućih tehnoloških kompanija Središnje Europe (CE Technology Fast 50), koju već 24 godine objavljuje konsultantsko-revizorska kuća Deloitte, nije se našla niti jedna tvrtka iz Bosne i Hercegovine.

 

No Deloitte je u izvješću ipak izdvojio njih 3, jednu na ljestvicu Companies to Watch i dvije na ljestvici Impact Stars.

Deloitteova ljestvica najbrže rastućih tehnoloških kompanija iz 16 zemalja Središnje Europe - CE Technology Fast 50  je program koji rangira 50 brzorastućih kompanija, privatnih ili javnih, prema stopi rasta prihoda od 2019. to 2022. godine

Ove se godine na vrhu ljestvice našla češka tvrtka FTMO koja je razvila i pokrenula edukacijsku platformu za brokere na financijskim tržištima. Tvrtka je ostvarila nestvaran rast prihoda od 5.815%

I druga rankirana tvrtka je iz Češke Republike - CityZen  iz zdravstvenog sektora s rastom prihoda od 5.160%. Treća je financijsko tehnološka tvrtka PayPo iz Poljske s rastom prihoda od 3 305%

 

Sarajevska softverska tvrtka Evolt i njen izvršni direktor Edin Tabak našla se kao 22. na ljestvici od 25 tvrtki u kategoriji Companies to Watch sa stopom rasta od 110%. Kategorija rangira brzorastuće tvrtke velikog potencijala koje su premlade za ulazak na ljestvicu 50 najvećih.

Popis Impact Stars donosi posebnu klasifikaciju tvrtki koje svojim proizvodima i uslugama donose uspješno, značajno i pozitivno utječu na bar jednu od oblasti društva, poslovanje, inovativnosti, okoliša i raznolikosti. Na tom su se poisu ove godine našle softverske tvrtke iz Bosne i Hercegovine Rolla i njen izvršni direktor Igor Krezić iz Mostara i Flow capital (nekadašnja Symphony) i njen izvršni direktor Haris Memić iz Sarajeva.

Na ljestvici CE Technology Fast 50 za 2023. našlo se pet tvrtki iz Hrvatske. Na visokom četvrtom mjestu je Devot, na sedmom Aircash, te HiveTech (29), Luminum ICT (31) i (41).

Jedina kompanija iz Srbije je Factory World Wide na 17. mjestu.

 

Manager.ba

Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji