OSLONAC BH. GOSPODARSTVU
City šped ostaje logistički partner projekta ''Brzorastuće kompanije''
Manager.ba BiH 08 veljače, 2019

Vjerojatno je jedno od najvažnijih pitanja s kojim se lideri danas susreću ono - ‘Kako izgraditi organizaciju koja bezgrešno primjenjuje i rapidno evoluira, onu koja je sposobna isporučiti rezultate danas i mijenjati se dovoljno brzo da bude relevantna sutra?

O poduzetništvu u Bosni i Hercegovini obično se govori u kontekstu prepreka i nepoticajnog okruženja, ali brzorastućih kompanija iz godine u godinu ipak je sve više.

Na tom su tragu i najnoviji podaci Poslovnih novina koje su uradile sveobuhvatnu analizu na osnovu pokazatelja iz LRC BIS baze poslovnih informacija.

Poslovati bez negativnih događaja, kontinuirano rasti i razvijati se, prepreke pretvoriti u prednost, viziju pretočiti u ostvarenje, izazov je koji je uspješno savladalo 1.216 brzorastućih kompanija u našoj državi, a to jasno pokazuje da BiH, unatoč brojnim preprekama, ide u dobrom smjeru kad je u pitanju rast poduzeća.

Brzorastuće kompanije odlikuje sposobnost brze reakcije i prilagodbe na tržišne promjene, napredna poslovna filozofija, korištenje i brza primjena novih znanja, kao i rast na osnovi inovativnosti.

Ove kompanije su perspektivna i brzorastuća poduzeća koja transparentnim poslovanjem predstavljaju sigurne poslovne partnere i one bilježe natprosječne stope rasta i mogu poslovati u bilo kojoj djelatnosti.

Također, nije bitan samo rast, već i sigurnost poslovanja, a jedna od takvih kompanija je City šped d.o.o. Sarajevo.

Riječ je o obiteljskoj kompaniji koja je u stopostotnom domaćem vlasništvu i bavi se sveobuhvatnom uslugom špedicije, transporta i skladištenja robe.

Priča o uspjehu ove kompanije počinje 2006. godine i od tada bilježi rast broja klijenata, poslova i partnerstava. 

 

 

‘’Svake godine povećavamo broj zaposlenih, širimo mrežu klijenata i partnera, pružamo kvalitetu i odgovornost u poslovanju, a sve to rezultiralo je brzim rastom kompanije, povećanju obima poslovanja i pozicioniranju u branši među najboljim kompanijama u BiH’’, istaknuli su iz City špeda.

Ova kompanija svojim klijentima nudi kompletnu paletu usluga iz oblasti međunarodne i unutrašnje špedicije, carinskog posredovanja, organizaciju svih vrsta međunarodnog i unutrašnjeg transporta (avionski, kopneni i pomorski), skladištenje pošiljaka, kompletnu logističku podršku, dostavu i distribuciju robe širom svijeta.

City šped je član Međunarodnog saveza špediterskih udruženja (FIATA) i član International Road Transport Union (IRU).

Upravo je City šped d.o.o. i ove godine ponosni logistički partner projekta kojeg organiziraju Poslovne novine i LRC.

‘’Nastojimo podržati ne samo ovakve projekte, već i u svakom drugom smislu biti čvrst oslonac gospodarstvenicima. Želimo im pomoći da šire poslovanje, jer na taj način direktno i indirektno doprinose i jačanju nacionalne ekonomije. Podrška razvoju domaćeg poduzetništva kroz projekte kao što je ovaj predstavlja veoma značajnu stvar, posebno zato što ove kompanije pokazuju da imamo i poduzetnike koji predstavljaju BiH na najbolji način. Njima nije posvećeno dovoljno pažnje, ali kroz rad i znanje može se postići uspjeh i u našoj zemlji. To ove kompanije i dokazuju’’, poručili su iz City špeda.

 

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce