MARASKA
Čuvena tvornica postaje ekskluzivni hotel s pet zvjezdica
Manager Regija 04 listopada, 2023

 

Turski investitor radove bi trebao završiti iduće godine kada će hotel biti i otvoren za goste. 

 

U Zadru, na području bivše tvornice Maraska, gradi se prvi hotel s pet zvjezdica na području grada. Turski investitor radove bi trebao završiti iduće godine kada će hotel biti i otvoren za goste, javlja HRT.

Gradnja hotela najavljena je u siječnju, a s riječi, brzo se prešlo na djela. Iz dana u dan hotel poprima vidljive konture. Stotinu radnika i tri dizalice, u punom su pogonu.

"Krajem 11. mjeseca krov i betonski radovi će biti gotovi", najavljuje Egemen Cam, projektni menadžer.


Ekskluzivan hotel sa 133 sobe

Na prostoru elitne gradske zone gradi se ekskluzivan hotel sa 133 sobe, nešto što je Zadru prijeko potrebno. "To će biti prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj, najelitniji i najluksuzniji hotel u Hrvatskoj", rekao je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Group Croatia.

Izgradnja hotela podrazumijeva i proširenje dviju prometnica. Do kraja godine, počet će gradnja prometnice uz hotel, a početkom iduće ispred hotela.

“Procjena vrijednosti je 250 tisuća eura i dobit ćemo dvotračnu prometnicu s novim parkirnim mjestima u širini od 9 metara”, govori Darko Kasap, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

Grad će morati požuriti, jer krajnji rok dovršetka hotela nije tako daleko.

 

Kraj radova u rujnu iduće godine 

“Mi planiramo završiti sve radove sljedeće godine u 9. mjesecu”, rekao je Egemen Cam.

Prezentacijski, hotel ostavlja bez daha. Bit će to raskošno zdanje izvana i iznutra. Patinu prošlosti davat će sačuvano originalno pročelje bivše tvornice Maraska.

Na ostatku zemljišta, želja je investitora, graditi urbane vile i rezidencijalni dio s oko 200 stanova. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća počinje rasprava o detaljnom planu uređenja tog dijela grada. Čim se postigne dogovor, investitor je spreman odmah započeti s radovima.

“Samo hotel je sad oko 60 milijuna eura. Stanovi mislim da će biti dodatnih 130 milijuna eura”, rekao je Burak Baykan.

Dovršetkom hotela i stanova ovaj će dio Zadra poprimiti posve nov, suvremen i moderan izgled. Investitor poštuje dogovor i rokove, čekaju se potezi i odluke grada kako bi se u potpunosti realizirala jedna od najvećih investicija u turizam i stanogradnju u Hrvatskoj.


HRT / Manager.ba

 


 

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji