Tuzla

Prodaje se imovina nekadašnjeg tuzlanskog giganta

U tri lota prodaje se imovina Tvornice transportnih uređaja ukupne vrijednosti nešto više od 2 milijuna KM.

 

Stečajni upravnik raspisao je javni oglas za prodaju imovine TTU dd Tuzla u stečaju.

U tri lota prodaje se imovina Tvornice transportnih uređaja ukupne vrijednosti nešto više od 2 milijuna KM.

Hrvatski

Ekspanzija gradnje hotela u Tuzli

Pojedinci su u ovoj oblasti pronašli interes i razvili vlastite male biznise. Vlasnici velikih firmi, opet, odlučuju se na gradnju elitnih hotela kako bi gostima ponudili ekskluzivniju uslugu.

 

Posljednjih mjeseci evidentna je ekspanzija gradnje hotela u Tuzli. U vremenu epidemije koronavirusa kada mnoge grane privrede bilježe gubitke i otpuštaju radnike, građevinari i hotelijeri pronašli su interes da nastave realizaciju ranije predviđenih ili započetih projekata.

Hrvatski

U Tuzli se uskoro otvara luksuzno opremljeni hotel

Investitor hotela je TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla.

 

Svi gosti i turisti, domaći i strani koji dolaze u Tuzlu i imaju želju da osjete i posjete sve ljepote Tuzle koja polako ali sigurno postaje sve atraktivnija turistička i poslovna destinacija, uskoro će moći uživati u luksuznom smještaju u srcu grada Tuzla, piše tuzlanski.ba.

Hrvatski

Zgrada firme u stečaju renovirana i postala hotel

Zgradu je prošle godine kupilo poduzeće Tuzla Remont, koje je u vlasništvu firme Bingo d.o.o. Tuzla.

 

U Tuzli se sutra otvara hotel Salis, navedeno je na Facebook stranici ovog hotela.

– Hotel nudi sve potrebno za ugodan boravak s moderno opremljenim sobama i restoranom. Doživi grad soli na autentičan način u Salisu. Dobro nam došli – navodi se u statusu koji je danas objavljen na stranici.

Hrvatski

INPROZ Group počinje gradnju stambenog objekta na Slatini i luksuznog hotela

Prema zahtjevu investitora projektirane su stambene jedinice sljedećih kategorija: garsonijera, jednosoban, jednoiposoban, dvosoban, trosoban i četverosoban stan. Tlocrtno rješenje etaže spada pod “koridorski” tip objekata čime je ostvaren veliki broj stambenih jedinica po jednoj etaži.

 

Nakon izgradnje suvremenog SPO "Square“ na Trgu Slobode, te posljednjih radova na objektu SPO “Atik mahala”, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli.

Hrvatski

Uz pomoć dijaspore, Tuzlaci se okreću proizvodnji ljutih paprika

Poljoprivrednici kojima su dodijeljeni plastenici su istakli da je za njih kao proizvođače posebno važno da im je osiguran otkup proizvoda. 

 

U prostorijama Gradske uprave Tuzla nedavno su potpisani ugovora sa sedam korisnika lokalne inicijative "Poboljšanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje uz potporu dijaspore".

Radi se o sedam poljoprivrednika koji su odabrani kroz javni poziv i kojima će biti dodijeljene sadnice ljute paprike i plastenici za proizvodnju.

Hrvatski

Bez zaraženih: Kako je Tuzlanski kanton pobijedio koronu

Iako je prije mjesec dana bio među najrizičnijim područjima u Bosni i Hercegovini, Tuzlanski kanton već dvadeset dana ne bilježi niti jedan zaražen slučaj od koronavirusa.

 

Razlog za to su mjere koje su Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona, Zavod za javno zdravstvo TK, kao i cijeli Krizni štab poduzeli kako bi se zaraza koronavirusa što manje širila.

Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić istaknula je da zbog poštivanja tih mjera svaki dan zatvaraju klastere, te dodala kako je najvažnije da je epidemiološka situacija veoma stabilna.

Hrvatski

Tuzla će dobiti 3 tvornice i 135 radnih mjesta

Kako je priopćeno iz Gradske uprave, kompanije su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu svoje radove na objektu u roku od 12 mjeseci od dana pravosnažnosti odobrenja za građenje, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m2 bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta.

 

Gradska uprava Tuzla potpisala je jučer ugovore o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle u okviru Poslovne zone “Kreka Sjever” s tri kompanije.

Hrvatski

Tuzlanka u rangu sa Nobelovcima: Dobila prestižnu stipendiju

Značaj Marie Curie Actions programa ogleda se i u činjenici da je devet dobitnika Nobelove nagrade bilo nagrađeno ovom stipendijom. Marie Curie Fellowships dodjeljuje Europska Komisija kao podršku istraživačima na svim nivoima u karijeri, bez obzira na dob i nacionalnost.

 

Amela Jusić, izvanredni profesor Odsjeka za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, nagrađena je prestižnom stipendijom Marie Curie Individual Fellowship za 2019. godinu.

Hrvatski