IMPAKT FONDACIJA
Počela obuka za odabrane poduzetnike
Manager BiH 10 srpnja, 2024

Nakon dva kruga Javnog poziva za sudjelovanje u IMPAKT Akceleratoru na području Tuzlanskog kantona, danas je počela poslovna obuka za 10 odabranih sudionika iz različitih sektora, spremnih unaprijediti svoje poslovne vještine i znanja. 

 

IMPAKT Akcelerator je program koji se po prvi puta realizira na području Tuzlanskog kantona, a realizira ga Investicijska fondacija Impakt u saradnji sa Ministarstvom gospodarstva Tuzlanskog kantona, a predstavlja sveobuhvatan program dizajniran kako bi pomogao poduzetnicima i poduzetnicama ubrzano razviti svoje poslove kroz poslovnu obuku, mentorski rad, profesionalne poslovne usluge i umrežavanje

"Veliko nam je zadovoljstvo što možemo ponuditi ovakav program koji realiziramo s Ministarstvom gospodarstva Tuzlanskog kantona. Danas je s nama 10 biznisa koji će uz potporu iskusnih trenera i mentora Investicijske fondacije Impakt u narednom razdoblju, kroz poslovnu obuku, razraditi svoje poslovne planove i poslovne modele kako bi mogli unaprijediti svoje poslovanje.“ – rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Program je jedinstven na području Bosne i Hercegovine, a sudionicima nudi razvoj poslovnih vještina, mentorsku podršku, profesionalne poslovne usluge, uvezivanje sa partnerima, investitorima kao i bespovratnu financijsku podršku do 19.999,99 KM za nabavku osnovnih sredstava (opremu, alat, nematerijalnu imovinu i sl.). 

Sudionici programa dolaze iz različitih sektora što ukazuje na raznovrsnost i potencijal za rast koji IMPAKT Akcelerator podržava.
Realizacijom IMPAKT Akceleratora doprinijet će se ekonomskom razvoju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, stimulirati inovacije, rast malih biznisa, komercijalizacija njihovih usluga, razvoj cirkularne ekonomije, digitalizacije i slično.


Manager.ba
 

Povezani članci

1

Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!