startup

Prijavite se za sudjelovanje u besplatnom Inovativnom startup business centru

Cilj i namjena ovog projekta je jačanje ljudskih kapaciteta, znanja i vještina inovativnih poslovnih subjekata na području Kantona Sarajevo, omogućavanjem pristupa širokom spektru usluga namijenjenih razvoju i rastu početnika u biznisu koje su već razvijene u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji, objedinjavanjem modela poslovnog centra, inkubatora, otvorenog zajedničkog radnog prostora (coworking space) i startup akceleratora.

 

Hrvatski

VIDEO Londonska firma smislila pločnik koji proizvodi struju od koraka prolaznika

Sistem Pavegen je ime nove vrste pločnika koji proizvodi električnu energiju od koraka prolaznika. Iza ovog inovativnog proizvoda stoji istoimeni startup iz Londona.

 

Tko bi rekao da će se elektrane budućnosti kriti u našim đonovima? No, po svemu sudeći, znanstvenici su pronašli još jedan razlog zbog kojeg bi trebalo više vremena da provodimo u šetnji, piše portal Gradnja.

Sistem Pavegen je ime nove vrste pločnika koji proizvodi električnu energiju od koraka prolaznika. Iza ovog inovativnog proizvoda stoji istoimeni startup iz Londona.

Hrvatski

Ovo su ideje 25 startupova iz Hrvatske koji će dobiti 1,25 milijuna eura za početnu investiciju

Fond rizičnog kapitala Fil Rouge Capital, koji je započeo s radom ovog ljeta, već je pokazao svoje ozbiljne namjere i investirao u mlade poduzetnike, startup i scaleup tvrtke.

Tako su na predstavljanju svog akceleratorskog programa, Fil Rouge Capital Summer 19 Accelerator, predstavili i startupove koji će sljedeća tri mjeseca sudjelovati u intenzivnom programu te imati priliku prezentirati svoje poslovne ideje investitorima.

Hrvatski

Tvrtka dvojice Hrvata na 6 tržišta vrijedna od 6 do 88 milijardi dolara

ReversingLabs novi je hrvatski startup koji cilja na titulu jednoroga. Ova samozatajna tvornica cyber-sigurnosnih rješenja na globalno najvećoj specijaliziranoj konferenciji Black Hat USA u Las Vegasu, osvojila je nagradu "Black Unicorn 2019".

Da ne bi bilo zabune, zagrebački startup trenutačno ne vrijedi milijardu dolara.

Kao ni još devet preostalih startupa koji su s njim osvojili istu titulu u SAD-u, nego tu tržišnu vrijednost (valuaciju) vide kao svoj cilj i to su kroz nagradu prepoznali industrijski stručnjaci.

Hrvatski

Kako je rumunjski startup za 24 mjeseca postao najveća kompanija u zemlji

UiPath, tehnološki startup koji su osnovala dva rumunjska poduzetnika u Bukureštu, postao je vodeća svjetska softverska kompanija u oblasti RPA (robotic process automation). U četvrtoj rundi prikupili su investicije u iznosu od 568 milijuna dolara, pa tako ova firma sada vrijedi 7 milijardi dolara.

UiPath je pokrenuo financiranje u travnju 2017. godine, a u posljednja 24 mjeseca vrijednost kompanije je narasla sa 110 milijuna na sedam milijardi dolara.

Broj zaposlenih je povećan 16 puta i sada imaju 2.500 ljudi.

Hrvatski

Osnivačica startupa odbijena je 148 puta, a nakon 2 promjene dobila je investiciju od 30 milijuna $

Kathryn Minshew je CEO od kompanije The Muse. U svojih prvih 148 pitcheva investitorima, Kathryn nažalost nije dobila investiciju koja bi mogla lansirati njenu kompaniju na viši nivo.

Nakon dvije sitne promjene u njenom pristupu i pitchu, stvari su se počele mijenjati.

 

Nekada investitori ne ulažu samo u briljantnu ideju

 

Iako bi mnogi do tada već odustali (i nitko ih ne bi krivio za to) Kathryn je pokazala nevjerojatnu upornost.

Hrvatski

DALA OTKAZ I SVE ULOŽILA U STARTUP: Sad je vlasnica tvrtke vrijedne milijardu dolara

Zilingo, singapurska modna platforma koja okuplja preko tisuću trgovaca odjećom iz jugoistočne Azije približava se tržišnoj vrijednosti od milijarde dolara, piše Bloomberg.

Iznenadi mnoge, ali na čelu tog rastućeg azijskog online trgovca sjedi 27-godišnja djevojka Ankiti Bose.

Prije pet godina bila je tek mlada analitičarka u investicijskoj tvrtki Sequoia India s idejom za pokretanje modnog startupa, a u 2017. godini njezin startup već je bilježio 1,8 milijuna dolara prihoda.

Hrvatski

Prvo izdanje Fuckup Nights Mostar oduševilo i nasmijalo prisutne

Iako se neuspjeh rijetko smatra povodom za priču, upravo je on napunio Code Hub Mostar na prvom izdanju Fuckup Nights Mostar.

Time su se svi prisutni pridružili gotovo 200.000 sudionika koji su u proteklih šest godina diljem svijeta slušali govornike koji imaju zajedničku karakteristiku – svi su oni u jednom trenutku doživjeli neuspjeh i o njemu rado pričaju.

Hrvatski