stanari

Firma u BiH povećala plaće radnicima, 300 KM za zimnicu, 1.500 regres

Radnici “EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari” (kod Doboja) u Novu godinu ušli su s brojnim pogodnostima i benefitima, te onim najvažnijim – povećanjem plaća za pet posto u 2022. godini.

 

Trenutno im, prema pogodnostima koje proizilaze iz radnog odnosa, mogu pozavidjeti brojni radnici, ne samo u realnom nego i javnom sektoru.

Od ove godine, radnici ove kompanije mogu računati na 300 KM kao pomoć za zimnicu i ogrev, te blizu 1.500 KM regresa za korištenje godišnjeg odmora.

Hrvatski

Bh. direktor nagradio devet najuspješnijih radnika sa 20.000 KM

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o tradicionalnom nagrađivanju najuspješnijih radnika.

 

Direktor kompanije EFT-Rudnik i termoelektrana (RiTE) “Stanari” Savo Mirković nagradio je ukupnim iznosom od 20.000 KM devet radnika iz različitih organizacionih cjelina koji su pokazali izuzetnu posvećenost radnim zadacima i ostvarili zapažene rezultate u tekućoj godini, priopćeno je iz ove kompanije.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o tradicionalnom nagrađivanju najuspješnijih radnika, a prvonagrađenom je uručen vaučer od 5.000 KM.

Hrvatski

Domaći investitor pokreće proizvodnju u Stanarima

U ovoj hali će se proizvoditi aluminijski i PVC profili za stolariju, a bit će i automatizirani pogon za farbanje i plastificiranje metalnih i nemetalnih površina.

 

Načelnik općine Stanari Dušan Panić potpisao je danas s investitorom “Maksimović komerc” iz Doboja ugovor o petogodišnjem zakupu hale tri u Poslovnoj zoni Dragalovci, u kojem će biti zaposleno najmanje 15 radnika.

U ovoj hali će se proizvoditi aluminijski i PVC profili za stolariju, a bit će i automatizirani pogon za farbanje i plastificiranje metalnih i nemetalnih površina.

Hrvatski

Otvorena prva stambena zgrada "Beograda na vodi"

Prva stambena zgrada u kompleksu "Beograd na vodi" u subotu je svečano otvorena, nakon čega slijedi useljavanje prvih stanara.

Vrpcu su, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, presjekli premijerka Ana Brnabić, ministar financija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsjednik kompanije "Eagle Hills" Muhamed Alabar, direktor kompanije "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković. 

Hrvatski