INVESTICIJE
Domaći investitor pokreće proizvodnju u Stanarima
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 10 studenog, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U ovoj hali će se proizvoditi aluminijski i PVC profili za stolariju, a bit će i automatizirani pogon za farbanje i plastificiranje metalnih i nemetalnih površina.

 

Načelnik općine Stanari Dušan Panić potpisao je danas s investitorom “Maksimović komerc” iz Doboja ugovor o petogodišnjem zakupu hale tri u Poslovnoj zoni Dragalovci, u kojem će biti zaposleno najmanje 15 radnika.

U ovoj hali će se proizvoditi aluminijski i PVC profili za stolariju, a bit će i automatizirani pogon za farbanje i plastificiranje metalnih i nemetalnih površina.

Zamjenik direktora “Maksimović komerca” Maja Mišić rekla je da se do kraja godine očekuje useljenje mašina, koje su već nabavljene, dok bi s radom počeli već od iduće godine, a da je proizvod namijenjen za inozemno i domaće tržište.

Ona kaže da su se za Stanare odlučili zbog povoljnih uvjeta, kao i blizine grada Doboja, u kojem je smještena glavna poslovnica vlasnika koji živi u Njemačkoj.

Panić je novinarima izjavio da je riječ o jednoj od ukupno tri izgrađene hale u Poslovnoj zoni u Dragalovcima od 994 metra kvadratna.

On je rekao da po metru kvadratnom zakup proizvodnog pogona iznosi 1,95 KM, a kancelarijskog 2,40 KM i da je zadovoljan što će među zaposlenim biti i mještana ove općine.

Korona usporila investicije

Panić je podsjetio da je općina iz vlastitih sredstava osigurala 2.500.000 KM za izgradnju tri hale ukupne površine od oko 5.000 metara kvadratnih, koje se daju investitorima po sistemu ključ u ruke.

On je napomenuo da su okolnosti s virusom korona odgodile aktivnosti s drugim zainteresiranim inostranim investitorima.

Panić je dodao da je, prema regulativnom planu, predviđena izgradnja još tri hale u Poslovnoj zoni Dragalovci.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje