pelet

Krajnje je vrijeme da nabavite pelet, evo koliko sada iznosi cijena jedne tone

Cijena peleta koji se sve više koristi za grijanje domaćinstava i u BiH, trenutno je između 330 i 350 KM, ali negdje već ide i do 380 KM po toni, pokazuju najnoviji oglasi za prodaju peleta na najvećoj internet stranici za kupoprodaju u BiH.

Stručnjaci ističu da su cijene ovog energenta trenutno blizu realnih, te da je i situacija sa peletom stabilna, ali podsjećaju da nestašice, nagli skokovi cijena i višemjesečno čekanje na isporuku često zadaju velike glavobolje potrošačima u BiH, piše Srpskainfo.

Hrvatski

Ramski poduzetnik gradi tvornicu peleta: Sve više se koristi, a nema ga dovoljno

Poduzetnik iz Rame Radovan Remić započeo je izgradnju pogona za proizvodnju peleta.

Trenutno se radi na gradnji proizvodne hale i skladišta.

Prema planu, građevinski radovi trebali bi biti završeni do kraja godine, nakon čega će iz inozemstva stići oprema i kompletno postrojenje za proizvodnju.

 

Hrvatski

Otvorena tvornica za proizvodnju peleta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je jučer u Dobrunu kod Višegrada tvornicu “Zlatar Šped” za preradu drveta i proizvodnju biomase i peleta.

Vrpcu su, uz Viškovića, svečano presjekli načelnik općine Višegrad Mladen Đurević i jedan od vlasnik tvornice Danko Pušičić.

Kompanija “Zlatar Šped” iz Nove Varoši u Srbiji počela je poslovanje u BiH 2017. godine, a u tvornicu u Dobrunu uložila je milijun KM.

Hrvatski

Gračanički Kovan izgradio tvornicu peleta u Makedoniji

U mjestu Ginovce u općini Rankovce u Makedoniji svečano je puštena u rad najsuvremenija tvornica za proizvodnju peleta u ovom dijelu Europe.

Projekt predstavlja još jedan uspjeh bosanskohercegovačkog poduzeća Kovan MI iz Gračanice i njihovog brenda Ekoline Kovan koje je izgradilo tvornicu za potrebe makedonskog investitora Ekolife Ginovce.

Hrvatski